Hlavní obsah

Festival krátkých filmů se otevírá i dětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival krátkých filmů Praha, jehož 10. ročník se koná od 15. do 18. ledna v kině Světozor, připravil tentokrát ve spolupráci s Aeroškolou speciální program pro malé filmové fanoušky. V rámci sekce Prague Shorts dětem budou promítnuty hrané i animované krátké filmy z Arménie, Francie, Německa či Itálie. Hodinový program mohou navštívit rodiče s dětmi od 5 let v kině Aero či Bio Oko.

Foto: pragueshorts.com

Malý modrý tapír

Článek

„Kdo fundovanější by měl vybírat filmový program pro děti než jiné děti. V rámci sekce Prague Shorts dětem tomu tak bylo a 7 dětských dramaturgů ve věku od 5 let vybralo to nejlepší z bohatého výběru. Malí diváci se třeba dozvědí, že za brýle se není třeba stydět, připluje za nimi modrý tapír či mohou obdivovat umění žirafích skoků a nejen kluky potěší portugalský fotbalový film.

Českým zástupcem v pásmu bude dobrodružný příběh Jakuba Kouřila Malý Cousteau. „Krátké filmy pro děti a jejich rodiče se budou promítat v sobotu 17. ledna v Biu Oko a v neděli 18. ledna v kině Aero, vždy v 15 hodin,“ říká koordinátorka sekce Prague Shorts dětem Anna Purkrábková.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Program Prague Shorts dětem pořádá Festival krátkých filmů Praha ve spolupráci s Aeroškolou. „Pravidelný cyklus pro rodiče s filmumilovnými dětmi pořádá kino Aero každou neděli, a kino Bio Oko každou sobotu. Nejedná se pouze o projekci hodinového pásma filmů pro děti, ale po projekci následuje dalších 90 minut pohybových, dramatických a výtvarných aktivit, během kterých se děti nejen dostatečně vyřádí, ale pod vedením zkušených lektorů budou moci dále rozvíjet svou fantazii a kreativitu. Program obsahuje výtvarné a dramatické aktivity, hry a soutěže,“ vysvětlila Linda Arbanová z Aeroškoly. Více na www.pragueshorts.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám