Hlavní obsah

Mr. Beanovi je šedesát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před 60 lety, 6. ledna 1955, se narodil britský herec Rowan Atkinson. Tento vystudovaný elektroinženýr se po celém světě proslavil jako představitel komického poplety Mr. Beana.

Foto: ČTK

Britský herec Rowan Atkinson

Článek

Na bránice filmových diváků zaútočil Atkinson také v roli tajného agenta Johnnyho Englishe.

„Osobně jsem docela jiný než Mr. Bean. Jsem až děsivě normální,“ nechal se před časem slyšet Atkinson. Přesto ho už od školy provázela pověst příležitostného třídního šaška. V 80. letech pak se svým spolužákem z Oxfordu Richardem Curtisem vymyslel situační komedii Černá zmije, založenou na svérázném výkladu britských dějin. Hlavně však spolu stvořili postavu pana Beana.

Beanomanii odstartoval již první díl ze série příběhů o trampotách svobodného mládence z roku 1990. Mr. Bean se pak dočkal i dvou celovečerních snímků, prvního v roce 1997 a druhého o deset let později. Atkinson se ale objevil i v několika nebeanovských snímcích. Zahrál si například duchovního v romantické komedii Čtyři svatby a jeden pohřeb, tajného agenta Johnnyho Englishe ve stejnojmenné parodii na bondovky nebo reverenda v komedii Univerzální uklízečka.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám