Hlavní obsah

Milan Drobný oslaví sedmdesátiny koncertem v Lucerně

Koncert zpěváka Milana Drobného k jeho 70. narozeninám, které připadly na 8. prosince loňského roku, se uskuteční 13. ledna v pražské Lucerně. Večer ozdobí několik hostů, například Miro Žbirka, Jiří Suchý, Václav Neckář, Petra Janů, Dalibor Janda, Petr Spálený, Petr Kolář, Yvetta Simonová, Yvonne Přenosilová, Ondřej Ruml, Felix Slováček nebo Jiří Štědroň.

Foto: Profimedia.cz

Milan Drobný zazpívá 13. ledna v pražské Lucerně.

Článek

"Program nabídne průřez celou zpěvákovou kariérou zahrnující jeho hity i písně ze zatím posledního alba A život běží dál, podle kterého byl nazván i tento výjimečný koncert. Chybět nebudou nečekané duety s jeho pěveckými kolegy," uvedl Martin France z pořádající agentury.

Drobného na koncertu, který se koná 40 let po jeho posledního samostatného vystoupení v Lucerně, doprovodí skupina Charlie band Charlieho Blažka. Zpěvák zároveň oslaví půl století své profesionální kariéry. Ta zahrnuje 15 alb, kterých se prodalo dva milióny kusů.

Narozeninový koncert je koncipován zároveň jako benefiční, neboť 70 korun z každé prodané vstupenky bude v den koncertu předáno nadačnímu fondu Veselý senior.

Zpěvák a hudební producent Milan Drobný začal vystupovat počátkem 60. let v divadle Semafor a postupem času zpíval s řadou předních českých hudebních těles. Popularity dosáhl zejména díky hitům Písnička pro kočku a Pláču, pláču sůl. Po odchodu ze Semaforu se Drobný vydal na dráhu sólového interpreta. Spolupracoval s Country Beatem Jiřího Brabce nebo orchestry Karla Vlacha a Václava Hybše.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám