Hlavní obsah

Na Silvestra zaplní divadla komedie

Silvestr lze trávit všelijak - třeba u televize, s přáteli či v přírodě. Ale spousta lidí dává v poslední den v roce přednost návštěvě divadla. Už proto, že v nich vždycky dostanou něco navíc.

Foto: Igor Chmela

Fraška Listopad: Michal Dlouhý (vpravo) a Jiří Hána v Divadle ABC

Článek

Protože závěr roku je spojen se zábavou a veselím, dochází k neopakovatelným situacím, když se herci snaží v komediálních titulech pobavit nejen publikum v hledišti, ale i své kolegy na jevišti.

Divadlo ABC uvede na Silvestra odpoledne i večer frašku Davida Mameta nazvanou Listopad s Michalem Dlouhým v hlavní roli, v Rokoku bude mít dvě reprízy situační veselohra Burundaga. Na Zábradlí připravili hudebně-divadelní projekt Miloše Orsona Štědroně Velvet Havel a Divadlo v Dlouhé rodinné představení O líné babičce. Divadlo Studio Dva uvede odpolední a večerní reprízu komedie Sex pro pokročilé s Karlem Rodenem a Janou Krausovou.

Fidlovačka zařadila od 14.00 a 17.30 britskou komedii Až naprší a uschne s Eliškou Balzerovou. Jezerka uvede dvě reprízy Charleyovy tety s Radkem Holubem v titulní roli. Silvestrovské publikum se dvakrát sejde i v Divadle Palace u komedie Manželský poker s Jiřím Langmajerem, Danielou Šinkorovou či Adélou Gondíkovou.

Horečka sobotní noci

Agentura Harlekýn připravila na silvestrovské odpoledne a podvečer na jeviště Divadla Bez zábradlí tři komické „skoro detektivky” z Paříže Turecká kavárna. Kalich rozpumpuje publikum od 17.00 hodin muzikálem Horečka sobotní noci, zatímco v Komedii uvedou už odpoledne a pak večer komedii o mužích nejen pro ženy Testosteron. Hrát bude i Divadlo Radka Brzobohatého – uvede muzikál Frida Kahlo – Kabaret života, inspirovaný životem slavné malířky, se Světlanou Nálepkovou v titulní roli a vpodvečer komedii Postaven(i)í mimo hru. Divadlo U hasičů uvede komedii Příběh jednoho hradu.

Opona se v poslední den v roce zvedne i na scénách Národního divadla. Historická budova nabídne odpoledne Čajkovského balet Louskáček a Stavovské divadlo Ostrovského Les s Ivou Janžurovou a Igorem Orozovičem v hlavních rolích. Nová scéna ožije podvečerním představením Laterny magiky Legendy magické Prahy. Státní opera připraví tradičně Straussovu operetu Die Fledermaus (Netopýr) doplněnou možností strávit tu celou noc s hudbou, občerstvením a operetními melodiemi s možností zatančit si na pódiu.

Svým hercům daly letos v Praze volno jen Švandovo divadlo, Karlín, Palmovka, Ypsilonka, Činoherní klub, Semafor, Ungelt či Dejvické divadlo. Ale ani do těch ostatních hledišť se už noví zájemci nedostanou – silvestrovská představení jsou totiž vyprodána dlouho dopředu.

Reklama

Výběr článků

Načítám