Hlavní obsah

Na pražském Kravitzově koncertě se nečekaně objevil Santana

Novinky, Stanislav Dvořák

Vánoční překvapení přichystal svým fandům americký zpěvák a multiinstrumentalista Lenny Kravitz, který na konci svého pražského koncertu v O2 Aréně bez předchozího upozornění uvítal legendárního kytaristu Carlose Santanu.

Foto: Petr Horník

Lenny Kravitz

Článek

Ve chvíli, kdy v přídavku zazněl největší Kravitzův hit Are You Gonna Go My Way, zpěvák řekl „What about some Santana...” a na pódium vstoupil kytarista mexického původu, který platí za jednu z největších rockových legend. Zajamovali si spolu a nadšenému publiku zacitovali i motivy z Jimiho Hendrixe.

Nejen závěr Kravitzova koncertu byl vynikající. Zahájila ho novinka z desky Strut (Dirty White Boots) a poté následoval slavný řízný rockový riff a refrén American Woman.

Foto: Petr Horník, Právo

Lenny Kravitz v Praze

Zazněly také proslulé hity z devadesátých let It Ain't Over 'Til It's Over, Sister a Always on the Run. Lidé si s Kravitzem zazpívali hymnickou píseň Let Love Rule, kterou nevynechá na žádném koncertě, a údernou skandovací skladbu Fly Away.

Kravitz předvedl vynikající repertoár, maximální nasazení a kapelu snů. Vedle Santany se vyznamenali i jeho stálý doprovodný kytarista, který odehrál mnoho melodických i psychedelických sól, skvělá dechová sekce, tři vokalistky, klávesák a baskytaristka.

Jen potvrdili starý fakt, že koncerty plné dlouhých improvizací a strhujícího zpěvu i tanečních kreací jsou mnohem lepší než Kravitzovy studiové desky.

Celkové hodnocení: 90%

Reklama

Výběr článků

Načítám