Hlavní obsah

Zemanovo vánoční poselství odvysílá Nova, ČT24 a Český rozhlas

Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana odvysílají Nova, která jako loni televizní přenos zajišťuje, Česká televize na stanici ČT24 a Český rozhlas. Projev lidé mohou sledovat ze záznamu v pátek 26. prosince ve 13:00. Vyplývá to z informací oslovených médií. ČT na rozdíl od předchozích let projev odvysílá jen na zpravodajské ČT24, kde jej bude tlumočit také do znakového jazyka.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Loni na stanici ČT1 Vánoční poselství vidělo 788 000 lidí. Sledovanost přitom zaostala za projevy předchozích prezidentů, kteří ovšem promlouvali až 1. ledna a před obrazovky ČT přilákali přes milión diváků.

„Česká televize byla připravena vyrobit a odvysílat Vánoční poselství prezidenta republiky. Před jakýmkoli jednáním ale obdržela oficiální dopis Kanceláře prezidenta republiky oznamující, že se dohodla na výrobě a odvysílání vánočního poselství s TV Nova,” vysvětlila mluvčí České televize Alžběta Plívová.

Kancelář prezidenta republiky k přípravě oslovila opět Novu. Prezidentovo poselství natočí dopoledne na zámku v Lánech a nabídne je dalším provozovatelům k zařazení do programu. Televize Prima stejně jako v loňském roce Vánoční poselství na programu nemá a záznam využije ve zpravodajských pořadech. Prima loni divákům místo Zemanova poselství nabídla speciální novoroční vydání debatní Partie, kam pozvala bývalého prezidenta Václava Klause. O letošní nabídce zatím neinformovala.

Nova, která přenos nabídla i dalším médiím, je tuzemskou nejsledovanější stanicí. Například v listopadu činil její celodenní divácký podíl 24 procent, zpravodajská ČT24 měla přes čtyři procenta a ČT1 přibližně 14 procent diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám