Hlavní obsah

Skupina ABBA se už opravdu nikdy nevrátí

Právo, Jaroslav Špulák

Björn Ulvaeus z již nefungující legendární švédské popové čtveřice ABBA minulý týden uvedl, že formace nebude už nikdy koncertovat. Vyvrátil tak několik měsíců trvající dohady o tom, že by se mohla krátkodobě vrátit na pódia při příležitosti 40. výročí vydání alba Waterloo.

Skupina ABBA v roce 1974

Článek

„Dali jsme si pauzu v roce 1982. Stále je to pauza, a tak to i zůstane. Už nás nikdy neuvidíte na pódiu,“ uvedl Björn v rozhovoru pro americký magazín Billboard.

„Nepotřebujeme peníze. Kapely se většinou vracejí proto, že jeden z členů má finanční problémy a ostatní mu chtějí pomoci. To se nám naštěstí nestalo.“

Těmito slovy nejspíš definitivně vyvrátil naděje fanoušků na návrat. Ty vzbudil zejména rozhovor, který předloni pro německý nedělník Welt Am Sonntag poskytla zpěvačka Agnetha Faltskogová, další členka skupiny. „V dubnu 2014 uplyne čtyřicet let od našeho vítězství v Eurovizi v Brightonu s písní Waterloo. Máme nějaké plány na to, že bychom si určitým způsobem připomněli toto výročí. Nyní však nemohu říci, co se stane,“ prohlásila v něm zpěvačka, která kdysi patřila mezi hlavní odpůrce návratu skupiny. Z možného comebacku nakonec bylo jenom vydání reedice alba Waterloo.

ABBA vznikla v roce 1972 a kromě Faltskogové a Ulvaeuse ji tvořili ještě Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstadová. Na kontě má osm studiových alb, dvě koncertní a hity Mamma Mia, Honey, Honey, Dancing Queen, Money, Money, Money, The Winner Takes It All či Super Trouper. Dosud prodala více než 380 miliónů kopií alb a singlů. V roce 2010 byla skupina uvedena do Rock’n’rollové síně slávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám