Hlavní obsah

Michael Stipe z R.E.M. chce zase zpívat

Novinky, Stanislav Dvořák

Když se v roce 2011 R.E.M. přátelsky rozešli, zpěvák Michael Stipe ujišťoval, že se určitě nehodlá vrátit se sólovými projekty. Po dlouhé pauze je ale odpočatý a vypadá to, že se přece jen za mikrofon postaví.

Foto: Polívka Tomáš DOP, ČTK

Michael Stipe, zpěvák rozpuštěné skupiny R.E.M.

Článek

Introvertní Stipe se v médiích dva roky téměř neukazoval, působilo to tak, že chce jít do hudebního důchodu. Nyní ale v americké televizi uvedl, že chce zpívat.

„Myslím, že budu opět zpívat. Líbí se mi můj hlas a myslím, že se vlastně zlepšil, jak stárnu. Nebude to brzy. Nevím. Zpívám si ve sprše a nejsem tak špatný. Byli byste překvapeni, co zpívám,“ řekl.

Stipe však ujistil, že v žádném případě nepůjde o comeback skupiny R.E.M., což říkal už dříve. „To se nikdy nestane,“ zopakoval v televizní show.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Stipe (R.E.M.)

„Miluju kluky a respektuju je jako muzikanty a autory a vůbec. Jenže nechci dělat tu věc, co všichni lidi dělají,“ dodal. Měl na mysli mediálně provařené comebacky starých kapel, které těží z nostalgie. On sám prý nostalgii nesnáší.

V jednom rozhovoru před 3 roky uvedl, že by se mohl věnovat filmu nebo sochařství, ale v žádném případě nechce nahrávat alba. Ze života ve skupině byl prý velmi unavený. Připustil, že o rozpadu mluvili už mnohokrát, naposledy v roce 2008. Když začínal, netušil prý, kolik práce dá žít jako muzikant ve skupině. Cítil už jistou únavu. „Jsme už padesátníci a máme své životy,“ řekl. R.E.M. se rozhodli odejít po téměř třiceti letech hraní a miliónech prodaných desek.

Reklama

Výběr článků

Načítám