Hlavní obsah

Hackeři ukradli i scénář Bonda

Novinky, Stanislav Dvořák

Se zpožděním vyšlo najevo, že byl při listopadových hackerských útocích na studio Sony Pictures ukraden také scénář k nové bondovce Spectre. Jednalo se však o starší verzi, takže filmu, který uvidíme v roce 2015, nemusí přesně odpovídat.

Foto: Falcon

Daniel Craig

Článek

„Eon Productions, producenti filmů o Jamesi Bondovi, se dozvěděli, že raná verze scénáře nové bondovky Spectre je mezi věcmi, jež ukradli hackeři, kteří infiltrovali počítače Sony Pictures Entertainment,” uvedla firma v tiskovém prohlášení.

Eon Productions se prý obává, že by někdo mohl scénář zveřejnit, ale natáčení to stejně nijak neohrozí. Mluvčí Sony Pictures odmítl spekulace, že by studio chtělo zastavit natáčení.

Nový film o Jamesi Bondovi se jmenuje Spectre (přízrak, duch, hrozba) a režíruje ho Sam Mendes. Hlavní roli má opět Daniel Craig. Akční snímek se natáčí v Londýně, Itálii, Rakousku i v Africe a vedle Craiga se objeví Ben Whishaw, Naomie Harrisová, Ralph Fiennes, Andrew Scott, Monica Belluciová, Léa Seydouxová, David Bautista a Christoph Waltz.

Hackerský útok s nejvyšší pravděpodobností souvisí s filmem The Interview, který zesměšňuje severokorejského diktátora Kim Čong-una. E-maily zveřejněné hackery ukazují, že se manažeři o dopadu filmu The Interview vážně bavili. Určité obavy odhalují diskuse o tom, jako moc má být znázorněna smrt Kim Čong-una. Jedna ze šéfek studia Amy Pascalová například psala protagonistovi filmu Sethu Rogenovi, že za dvacet let ještě nezažila situaci, kdy by s ní manažeři z centrály v Tokiu probírali tak specifické věci z konkrétního filmu.

Foto: Sony Pictures

Plakát ke komedii The Interview

Japonská firma má zřejmě vážné obavy o politické dopady komedie. Film nemůže úplně stáhnout, ale kromě Evropy, Austrálie a Ameriky se nikde distribuovat nebude.

KLDR proti filmu hlasitě protestovala a vyhrožovala hercům, že budou potrestáni.

Reklama

Výběr článků

Načítám