Hlavní obsah

RWE podpoří český film

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film Jana Prušinovského Kobry a užovky představili na setkání s novináři zástupci energetické skupiny RWE, jejichž projekt Energie českého filmu letos získal ocenění Evropský kulturní investor roku. Na ten příští plánuje investovat do české kinematografie téměř čtvrt miliardy korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Kryštof Hádek

Článek

Jedním z vybraných filmových projektů jsou právě Kobry a užovky (premiéra v únoru 2015), příběh lidí, kteří ze zoufalství kupí chybu za chybou. V rolích bratrů se poprvé společně představí Matěj a Kryštof Hádkovi.

Dalším filmem, který RWE finančně podpoří, je na březen plánovaná Vybíjená, kterou podle předlohy Michala Viewegha natočil Petr Nikolaev. Herecké obsazení tvoří trojice z Partičky – Michal Suchánek, Ondřej Sokol a Richard Genzer. Doplní ji modelka Simona Krainová.

Do třetice podpořených filmů přibude v říjnu thrillerová komedie Nejhorší zločin ve Wilsonově režiséra Tomáše Mašína s Vojtěchem Dykem a Jiřím Macháčkem, která by měla navázat na tradice, jaké představuje třeba Adéla ještě nevečeřela.

„Při rozhodování jsme kladli důraz na celé finanční zajištění, smlouvu o koprodukci s televizí a divácký či umělecký potenciál,“ řekl mluvčí společnosti Martin Chalupský a připomněl, že RWE je dlouhodobě nejvýznamnějším partnerem českého filmu. Pomohla 32 hraným filmům, osmi dokumentům, podvacáté bude partnerem MFF Karlovy Vary, popáté Cen české filmové kritiky a poprvé výročních cen Český lev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám