Hlavní obsah

Karel Gott bavil tři hodiny

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karel Gott, jenž se stal před několika dny podevětatřicáté českým slavíkem ve stejnojmenné anketě popularity, uzavírá svůj letošní plodný rok dvěma koncerty v pražské O2 areně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Karel Gott zpíval a bavil publikum.

Článek

Jsou poslední na jeho turné, které odstartoval již na konci října na Slovensku v Žilině. První pražské vystoupení se konalo v sobotu, druhé proběhne v pondělí večer.

Sobotní tříhodinový koncert byl dalším důkazem Gottovy aktuální dobré pěvecké formy i koncertní kondice. Večer, na který dorazilo dvanáct tisíc diváků, byl rozdělen do dvou částí, přičemž na něm zpěváka kromě kapely a pěveckých hostů doprovázel také balet.

Gott zpíval za doprovodu Boom!Bandu jak své nejslavnější skladby, tak písně z letošního alba S pomocí přátel, které s ním jako hosté na pódiu prezentovali Olga Lounová nebo Radoslav Banga, či své oblíbené úpravy světových standardů.

Zazněly i směsky písniček Karla Svobody, skladeb s texty Jiřího Štaidla, ve druhé části večera také směs pohádkových a filmových písní.

Během celého koncertu byla, díky Gottovu příjemnému i přirozeně vtipnému uvádění a samozřejmě především písním, v hale přátelská atmosféra a ve vzduchu se lehounce vznášela sváteční nálada blížících se Vánoc.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám