Hlavní obsah

Šance pro umělce z Eurovize. Praha chystá party nejhoršího evropského braku

Novinky, Stanislav Dvořák

Velvyslanci evropských zemí spojili síly, aby mohli veřejnost pozvat na nejhorší party roku. Můžeme se prý těšit na „přehlídku kýčovitých evropských písní, propadáků a špatného vkusu”, a to 9. prosince od 21.00 hodin v pražském Café Nona. Ideální příležitost pro všechny umělce, kteří se zúčastnili nebo chtějí zúčastnit panoptika zvaného Eurovize. Z toho se už ČR jednou odhlásila, ale nyní se díky České televizi chce vrátit.

Foto: Reuters

Conchita Wurst v Eurovizi

Článek

„Smyslem satirického antivečírku je upozornit na novou mobilní aplikaci Eunic App, která naopak nabízí kompletní informační servis o těch nejkvalitnějších kulturních akcích, které se v Praze konají,” vysvětlili pořadatelé.

„Eurotrash, tedy výběrová party toho nejhoršího z evropské kultury, není zamýšlena jen jako obyčejná satira. Večer plný propadáků, špatného vkusu a hudebního kýče chce paradoxně upozornit na snadný způsob, jak se dozvědět o těch nejlepších kulturních akcích, které se v Praze pořádají. Party totiž slouží jako nástroj pro představení zbrusu nové mobilní aplikace EUNIC App, která zdarma nabízí kompletní informace o programu v portugalském, italském, francouzském, německém, rakouském, lotyšském, španělském, polském, bulharském aj. kulturním institutu či velvyslanectví, a to na jednom místě – v mobilech svých uživatelů,” dodali.

„Evropské instituty a velvyslanectví, které sídlí v Praze, se programově zabývají tím, aby vytvářely a podporovaly stovky zajímavých kulturních akcí, které si drží vysokou úroveň a prezentují kulturu jednotlivých evropských zemí,“ řekl Jakob Ráček z Goethe-Institutu. „Právě proto jsme se rozhodli udělat pravý opak a zorganizovat tu nejhorší party vůbec.“

Za odměnu výlet na východoněmecké velvyslanectví

Foto: Goethe Institut

Nejhorší odpad vám na party přehraje DJ Vrtulník Michael V. z J.A.R. Navíc je vstup zdarma, a ještě můžete vyhrát kvalitní ceny – jazykové kurzy nebo poukaz do sauny bývalého velvyslanectví NDR.

Pokud party navštívíte, dejte si záležet na oblečení, protože budou vyhlašovat i nejvíce „thrash” outfit. Inspirací může být třeba styl východoněmeckých tajných agentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám