Hlavní obsah

Nominacím na hlavní Grammy vévodí letos dámy

Nominacím na americké hudební ceny Grammy v nejdůležitější kategorii vévodí letos dámy. O ocenění za nejlepší nahrávku roku na 57. ročníku udílení gramofonových trofejí se střetnou čtyři interpretky a pouze jeden zpěvák. Převládajícím stylem je pop se silnými prvky R&B.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Zpěvačka Taylor Swiftová

Článek

O nejoceňovanější trofej budou bojovat Australanky Iggy Azaleaová s písní Fancy a Sia s písní Chandelier s Američankami Meghan Trainorovou (All About That Bass) a Taylor Swiftovou (Shake it Off). Británii zastoupí Sam Smith s baladou Stay with me.

Američanka Beyoncé, která obdržela šest cen Grammy v roce 2010, s nejnovějším albem nesoucím její jméno příliš nezabodovala - uchytila se jen v nominaci v kategorii Nejlepší současné městské album.

Nejlepším nováčkem se může stát Iggy Azalea, Bastille, Brandy Clark, Haim nebo Sam Smith. V kategorii nejlepší výkon popového dua nebo skupiny figurují hity Fancy (Iggy Azalea Featuring Charli XCX), A Sky Full Of Stars (Coldplay), Say Something (A Great Big World a Christina Aguilera), Bang Bang od Jessie J, Ariany Grande a Nicki Minaj a Dark Horse od Katy Perry.

Za nejlepší výkon v rocku jsou nominovány skladby Gimme Something Good (Ryan Adams), Do I Wanna Know? (Arctic Monkeys), Blue Moon (Beck), Fever (Black Keys) a Lazaretto (Jack White).

V kategorii současné městské album se s Beyoncé utkají Jhené Aiko (album Sail Out), Chris Brown (album X), Mali Music (album Mali is) a Pharrell Williams (album Girl). 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám