Hlavní obsah

Stromboli ke svému výročí zahráli hity i novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert oslavující 30 let od založení skupiny Stromboli včera v zaplněné pražské O2 areně nabídl starší hity legendární kapely i novinky z právě vydaného třetího alba Fiat Lux. Stromboli, kteří vydali novou nahrávku po 25 letech, zahráli v původní sestavě i s dřívějšími příležitostnými hosty Vendulou Kašpárkovou, Vilémem Čokem, Vladimírem Gumou Kulhánkem a Romanem Dragounem. Vystoupení aplaudovalo podle předběžných odhadů pořadatelů téměř 10 000 lidí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina Stromboli vystoupila 4. prosince v Praze.

Článek

Nové album s kytaristou Michalem Pavlíčkem natočili zpěvačka Bára Basiková, baskytarista Jiří Veselý a bubeník Klaudius Kryšpín. Texty se na něm podíleli Vlastimil Třešňák a Petr Kolečko.

Jediné vzpomínkové vystoupení Stromboli se odehrálo na scéně připomínající cirkusové šapitó se střídmým osvětlením. Vše zdůrazňovalo, že v tomto případě jde více než o show o muziku jako takovou. Vedle skladeb z debutového eponymního alba, jako byla například Houpací židle na opuštěné terase, představili Stromboli i písně Sandonorico a Back In The Castle z jejich druhého alba Shutdown.

"Já mám dnes svátek a lepší oslavu jsem si nemohla přát," prohlásila Basiková, která se ujala role moderátorky koncertu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bára Basiková během koncertu

Prvním z vrcholů večera byl pro většinu vděčného publika příchod Viléma Čoka a baskytaristy Vladimíra Gumy Kulhánka v oblíbené písni Ó hory, ó hory. V další části koncertu došlo i na nové písně, jako například Tetování nebo Katova pomocnice. Diváci ocenili také emotivní přednes skladby Carmen. "To je teda masakr," komentoval jeden z posluchačů pěvecký výkon Pavlíčka a Basikové. V závěru koncertu Stromboli vsadili na osvědčené hity jako Veliké lalulá či Košilela.

Reklama

Výběr článků

Načítám