Hlavní obsah

Michal Thomes: Rock for People proběhne ve dvou provedeních

Právo, Jaroslav Špulák

Rock for People se v roce 2015 uskuteční dvakrát. Nejdříve 4. až 7. června ve Festivalparku v Hradci Králové a poté 3. až 5. července v Plzni v areálu bývalého Depa městských dopravních podniků. Jeden z pořadatelů festivalu, Michal Thomes, odpověděl na několik otázek deníku Právo.

Foto: ČTK

Michal Thomes, jeden z pořadatelů Rock for People.

Článek

Proč jako pořadatelé o záměru uspořádat dva festivaly informujete až nyní, skoro na konci roku?

Jednání o nich začala už v srpnu, ale až teprve v minulých dnech došlo k rozuzlení a konečným dohodám. Vymyslet a domluvit dva festivaly v jednom roce je totiž poměrně komplikovaná věc. Při jednáních se nabízelo několik variant a my se museli shodnout na těch nejlepších. Ve finále to dopadlo tak, jak to dopadlo. Festival Rock for People proběhne ve dvou provedeních. Jeho tradiční podoba se uskuteční v Hradci Králové na začátku června, jeho městské provedení se odehraje v Plzni v rámci akce Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury.

Jak se budou odlišovat dramaturgie obou akcí?

Dramaturgie plzeňského festivalu bude akcentovat celou akci Evropské město kultury. Bude na něm hrát spousta kapel z Evropy. Základní koncept bude takový, že se představí interpreti ze všech zemí Evropské unie a budou mezi nimi třeba i kapely, které už v minulosti na Rock for People hrály. Využijeme přitom i svých evropských kontaktů, které máme díky členství v Evropské asociaci hudebních festivalů, kde jsme jako Rock for People jediným českým zástupcem. Program královéhradeckého festivalu by měl být podobný programu, jaký měl Rock for People v posledních letech.

Znáte už jména nějakých účinkujících?

Spousta věcí je samozřejmě rozjednaná, ale zatím nejsou v takovém stavu, že bych mohl nějaké jméno prozradit.

Reklama

Výběr článků

Načítám