Hlavní obsah

Nesnesitelná trapnost v kanceláři. Začíná český Kancl

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí ve 20.55 začíná na ČT1 Kancl, česká verze kultovního britského komediálního seriálu, který před lety sbíral ceny a nadšené recenze.

Foto: Česká televize

Herec Václav Kopta v hlavní roli české verze sitkomu Kancl

Článek

Kancl přináší v jistém smyslu extrémní humor, který není pro každého. Doslova mučí diváka trapností hlavních figur, zejména pak Marka Chvály, vedoucího pobočky papírenské firmy. Chvála, nesnesitelný blb, se domnívá, že je vtipný, ve skutečnosti je to ale vulgární, nudný a pro opačné pohlaví zcela neatraktivní slizoun.

Čeští tvůrci se snažili maximálně napodobit britský originál, doslova převzali i některé zápletky a gagy, jen přidaly české reálie. Režisér Milan Šteindler podotkl, že „trapných seriálů se u nás udělalo poměrně dost neplánovaně. Takže my na to jdeme z druhé strany a natáčíme o trapnosti naprosto plánovaně.“

Foto: Česká televize

Milan Šteindler

V hlavních rolích uvidíte Václava Koptu, Sáru Venclovskou, Michala Daleckého, Radima Nováka, Pavlu Vitázkovou a další.

Slavný Kancl (The Office) vznikl ve Velké Británii v roce 2001 pro BBC. Originalita pořadu nadchla i Američany a začali natáčet vlastní seriál odvozený od původního, který psali Ricky Gervais a Stephen Merchant. Gervais hrál stejnou roli šéfa jako Američan Steve Carrell, velmi se jí proslavil a jako herec se posunul k celovečerním snímkům.

Jak se česká verze povedla, můžete posoudit už v pondělí večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám