Hlavní obsah

RECENZE: Šéfové 2. Přitroublí byznysmeni a ještě přitroublejší únosci

Novinky, Stanislav Dvořák

Parta roztržitých šašků, kteří si chtějí hrát na zločince, ale zoufale jim to nejde, se vrátila v komedii Šéfové na zabití 2. Jason Bateman, Charlie Day a Jason Sudeikis se opět střetnou se sexuálně zvrácenou Jennifer Anistonovou a rádoby zkušeným zločincem Jamiem Foxxem, ale hlavně s novým zloduchem - slizce vypočítavým miliardářem v podání Christopha Waltze – a jeho rozmazleným synem v podání Chrise Pinea.

Foto: Warner Bros.

Charlie Day, Jason Sudeikis a Jason Bateman (Šéfové na zabití 2)

Článek

Tři kamarádi skončí se starým šéfem Kevinem Spaceym a založí firmu na výrobu vybavení do sprchy. Zdá se, že se jim zadaří, když jim jeden miliardář nabídne, že bude výrobek distribuovat, a okamžitě objedná 100 000 kusů. Nadšení naivkové si nevyžádají ani zálohu a hned nesmyslně zahájí výrobu, která si vyžádá značné náklady, protože nechtějí vyrábět v Číně, ale v USA. Tím si ovšem vyrobí jen obrovské dluhy a miliardář nakonec řekne, že si to rozmyslel.

Trojice v zoufalé situaci vidí jediné řešení – únos miliardářova syna. Kvůli jejich amatérismu, doprovázenému řadou směšných gagů, se ale mladík o plánu dozví a ukáže se, že je sám mnohem větší lump než trojice „únosců“. Začne celou akci režírovat a po svém otci požaduje pět miliónů dolarů. To je v kostce úvod komedie, která se následně neustále zamotává.

U Šéfů na zabití 2 můžete získat pocit, že se díváte na téměř stejný film, jako byla „jednička“. Témata i typ humoru jsou naprosto stejné – úchylky Jennifer Anistonové, do extrému dovedená roztržitost a přihlouplost trojice nešikovných únosců, jejich věčné hádky o nesmyslech a porady, kdy neumějí vymyslet žádný plán...

Foto: Warner Bros.

Miliardářský synáček Chris Pine je mnohem větší lump než amatérští únosci.

V podstatě nepřináší žádný nový prvek, ale moc to nevadí, protože jde pořád o hodně legrační komedii. Ne díky originalitě scénáře, ale spíše díky dokonalému obsazení – trojice Bateman, Day, Sudeikis nemá chybu. Kolik humoru vzniklo improvizací, se můžeme jen dohadovat, ale je vidět, jak to mezi nimi jiskří, a také Anistonová je stále skvělejší komičkou. Když si po čtyřicítce uvědomila, že romantickou naivku už hrát nemůže, odstřihla se od svých starých rolí a herecky jí to na 100 % prospělo. Bodovala jak v Millerových na tripu, tak v Šéfech na zabití.

Šéfové na zabití 2 nemohou překonat první díl už proto, že neoplývají svěžím kouzlem neviděného. Je to zkrátka povedené pokračování, prodloužení něčeho, co jsme už zažili, a přineslo nám to dobrou zábavu.

Celkové hodnocení: 70 %

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám