Hlavní obsah

Objevem roku v Českém slavíku bude Elis, Voxel nebo skupina Jelen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Eliška Mrázová vystupující pod jménem Elis, písničkář Voxel nebo skupina Jelen se stane vítězem kategorie Objev roku v anketě Český slavík Mattoni 2014. Nominované lze podpořit sms do poloviny přímého přenosu TV Nova z vyhlášení výsledků ankety 29. listopadu, na internetu pak do 12.00 28. listopadu, informovala o tom Petra Blaha Těšínská z pořádající agentury Musica Bohemica.

Foto: Warner Music

Voxel

Článek

Zpěvačka Elis je další zástupkyní ostravské scény, kam patří například Marie Rottrová, Věra Špinarová, Jaromír Nohavica nebo skupiny Buty a Kryštof. Loni vydala debutové album Shubidu.

Folkpopový zpěvák Voxel, vlastním jménem Václav Lebeda, který získal pozornost singly V síti, Superstar, Trip nebo 5. song, vydal letos v květnu debutové album All Boom! Na písních se vedle něj podíleli producent Dalibor Cidlinský a Ondřej Ládek, známý jako Xindl X.

Foto: PRÁVO – Jaroslav Špulák

Ostravská zpěvačka Elis.

Popfolková skupina Jelen vydala v květnu své debutové album s názvem Světlo ve tmě. Nahrávka navazuje na EP Magdaléna se singlem Nebe nad Prahou. Tříčlenná skupina s hostujícími muzikanty se v létě představila í na různých festivalech.

Výsledky 29. listopadu

Výsledky ankety budou vyhlášeny 29. listopadu ve Státní opeře Praha. Předáni budou zlatí, stříbrní a bronzoví slavíci v kategoriích Zpěvačka, Zpěvák a Hudební skupina včetně ceny Absolutní slavík. Uděleny budou vedlejší ceny Objev roku, Slavíci bez hranic za nejoblíbenějšího slovenského interpreta v ČR, Hvězda internetu a Cena pro nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls. V hlavních kategoriích mohli zájemci hlasovat do půlnoci 23. listopadu. Šestici interpretů v každé kategorii, kteří obdrželi nejvíce hlasů, pořadatelé zveřejní 27. listopadu.

V průběžných výsledcích ankety se mezi deseti nejúspěšnějšími interprety objevila kapela Ortel, spojovaná s krajní pravicí, i Iveta Bartošová, která zemřela letos v dubnu. Vedle nich nechybějí vítězové hlavních kategorií loňského ročníku Karel Gott, Lucie Bílá a skupina Kryštof.

Více na stránkách www.ceskyslavikmattoni.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám