Hlavní obsah

Festival krátkých filmů podesáté

Právo, (míš)

Nejlepší a nejinspirativnější krátké filmy z celého světa se představí na 10. ročníku Festivalu krátkých filmů Praha, který se uskuteční v kině Světozor od 15. do 18. ledna 2015.

Foto: archív festivalu

Z festivalového filmu This is her

Článek

Filmy se představí v mezinárodní soutěži, v přehledovém programu aktuálních českých filmů nebo v sekci experimentálních filmů Labo či v noční show Brutal Relax Show.

Letos čekají diváky i nejúspěšnější krátké filmy z uplynulých ročníků a reprezentativní kolekce nejlepších českých krátkých filmů od roku 1960. Pořadatelem festivalu je Film Servis Festival Karlovy Vary, který organizuje MFF Karlovy Vary.

„Opět se budeme snažit představit ty nejzajímavější krátké filmy z uplynulého roku, ale vzhledem k jubileu festivalu se i ohlédneme a připomeneme filmy, které měli nejradši diváci a které jsme si i my sami nejvíc užili,“ říká programový ředitel Karel Spěšný.

Hlavní část programu, mezinárodní soutěž krátkých hraných filmů v délce do 30 minut, představí téměř dvacet filmů a její vítěz obdrží kromě Hlavní ceny také prémii 2000 eur. Další padesátka krátkých filmů nejrůznějších žánrů pak bude uvedena v nesoutěžních sekcích. Film, který se bude nejvíc líbit publiku, dostane Cenu diváků.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám