Hlavní obsah

Nová alba: Pink Floyd, Foo Fighters, Calvin Harris a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi silný týden na trhu s novými počiny. Je tu po dvaceti letech novinka od britských Pink Floyd, další deska skvělých Američanů Foo Fighters, hity Skota Calvina Harrise a další zajímavé kousky.

Článek

Pink Floyd: The Endless River

Foto: Warner Music

Nová alba

Britská skupina se prohlábla v archivech a z několika hodin hudby, kterou vymyslela a natočila v roce 1993, vzešel základ pro osmnáct skladeb na novém albu. Jde o převážně instrumentální kolekci skladeb nesoucích se v duchu progresrocku a ambientu.

Foo Fighters: Sonic Highways

Foto: Sony Music

Nová alba

Osmé studiové album skupiny, v jejímž čele stojí bývalý bubeník Nirvany, dnes zpěvák a kytarista Dave Grohl. Osm skladeb vzniklo v osmi amerických městech, v Austinu, Chicagu, Los Angeles, Nashvillu, New Orleansu, New Yorku, Seattlu a Washingtonu. Kapela v nich neztratila svou rockovou ostrost a jiskřivost.

Calvin Harris: Motion

Foto: Sony Music

Nová alba

Nové album skotského producenta a dýdžeje Calvina Harrise tvoří patnáct skladeb, přičemž ve dvanácti případech jde o duety. Několik z nich má všechny předpoklady k tomu stát se současnými hity v mainstreamu či na klubové scéně.

Calm Season: Symboly

Foto: Campionship Music

Nová alba

Calm Season, což je hudební spojení kytaristy a zpěváka Adama Vopičky a violoncellistky a vokalistky Terezie Kovalové, vydává své druhé album. Oproti dva roky starému debutu se na něm opřeli o češtinu v textech. I díky tomu vznikly pozoruhodné skladby na pomezí alternativy, folku a popu.

Sister Cristina: Sister Cristina

Foto: Universal Music

Nová alba

Sister Cristina je ve skutečnosti vítězka italského televizního Hlasu - sestra Cristina Scuccia. Je jí 25 let, pochází ze Sicílie, ale žije v Miláně, a je jeptiška. Od dětství sní o tom, že bude zpěvačkou, a nyní se jí to povedlo. Nabízí razantní pop a jasný a pronikavý hlas.

The New Bassement Tapes: Lost On The River

Foto: Universal Music

Nová alba

Johnny Depp na této desce je, ale není největším hudebním esem alba, které se skládá z coververzí písniček Boba Dylana. Základními osobnostmi jsou Marcus Mumford, Elvis Costello a Jim James z My Morning Jacket. Ti tři především stojí za zhudebněním dosud nevydaných textů. Vznikly dvě desítky nových písní nesoucích se ve stejné náladě jako slavné sklepní session před mnoha lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám