Hlavní obsah

Corbijn a Depeche Mode opět spolu, uznávaný režisér natočil kapele v Berlíně monstrózní živák

Uznávaný filmový a klipový režisér a vyhledávaný fotograf Anton Corbijn se dal opět dohromady s jednou z těch kapel, které mu kdysi dopomohly k jeho výsadnímu postavení mezi tvůrci vizuálních prezentací rockových a popových umělců. Výsledkem je záznam z loňské listopadové zastávky Depeche Mode v Berlíně, který vychází 17. listopadu na všech možných nosičích obohacený o zajímavé bonusy.

Depeche Mode - Live in Berlin

 
Článek

Corbijn a Depeche Mode spolupracují už od roku 1986, kdy jim nizozemský fotograf natočil černobílý videoklip ke skladbě A Question of Time. Od té doby je Corbijn autorem celé řady vizuálních nápadů, které s depešáckou hudbou korespondují, nebo ji dokonce významově ještě posouvají, jako například Personal Jesus, odehrávající se v mexickém nevěstinci, či Enjoy the Silence, kde zpěvák Dave Gahan v královském rouchu a s korunou na hlavě putuje světem sám jen se skládacím sedátkem.

Foto: Markus Nass

Koncert ve Vídni měl vynikající atmosféru.

Záznam byl pořízen během dvou berlínských koncertů Depeche Mode vloni v listopadu a obsahuje kompletní strhující dvouhodinovou show, kterou kapela předvedla v rámci obřího turné k albu Delta Machine. Fajnšmekry potěší vydání „deluxe", na kterém najdou záběry ze zákulisí, rozhovory se členy kapely a také raritní akustické provedení dvou písní, které kapela předvedla v podniku Salon Bel Ami, nejstarším dosud fungujícím berlínském veřejném domě.

Anton Corbijn

Anton Corbijn kromě Depeche Mode významně spolupracuje také s U2, je například autorem ikonického snímku z obalu alba Joshua Tree. Za fotografie mu platí například Metallica, Rolling Stones, David Bowie, Bon Jovi, Bryan Adams, R. E. M., Nick Cave, Björk, The Killers a mnoho dalších. Jako filmový režisér vzbudil ohlas snímkem mapujícím osobnost Iana Curtise, zpěváka kapely Joy Division. Letos natočil film Nejhledanější muž (A Most Wanted Man), skvěle hodnocené ostré špionážní drama podle románu britského spisovatele Johna le Carré. Svou poslední roli si v něm zahrál v únoru zesnulý herec Philip Seymour Hoffman. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám