Hlavní obsah

The Plastics: Dlouho jsme dřeli, abychom dosáhli svých snů

Právo, Šárka Hellerová

The Plastics jsou indie retro rocková skupina z jihoafrického Kapského Města, která se v sobotu v podvečer představí na showcaseovém festivalu Nouvelle Prague v Praze. Rozhovor Právu poskytl zpěvák a kytarista Pascal Righini.

Foto: archív kapely

The Plastics jsou od pátku v Praze.

Článek

Čím můžete zaujmout publikum na Nouvelle Prague?

Jsme tvrdě pracující parta, která strávila dlouhé roky dřinou na tom, aby dosáhla svých snů. Vždy jsme se na pódiu dobře bavili a užívali si setkání s novým publikem. Pokud bychom měli něčím zapůsobit, bude to láskou k hudbě, která nás drží pohromadě. Snažíme si všechno doopravdy prožít.

Jaké příběhy vyprávějí texty vašich písní?

Obecně jsou to příběhy lásky, večírků, psychedelických snů a filosofických myšlenek. Imaginární vyprávění. Řeč podvědomí.

Vystoupení na Nouvelle Prague je začátek vašeho evropského turné. Je to vaše první cesta do Evropy?

Ano, jako kapela jsme v Evropě poprvé. Ale každý z nás už tam někdy byl. Naším společným snem je koncertovat po světě a tohle je doufám začátek toho všeho.

Hudební průmysl se stále potýká s poklesem příjmů z prodeje hudby. Co s tím můžou kapely kromě častějšího koncertování dělat?

Pravda je, že jediné, o co bychom se měli starat, je tvorba skvělé hudby. Ostatní se potom snad zařídí samo. Navíc můžeme lidi povzbudit, aby si stahovali hudbu legálně za peníze, nebo přes stránky, kde můžou zaplatit tolik, kolik uznají za vhodné.

Můžeme vytvářet úžasná videa, aby se na ně dívaly milióny lidí, za to jsou také peníze. Můžeme hrát. Prodávat vinyly a sběratelská vydání. V dnešní době se prostě musíte ohánět.

Vydali jste dvě alba. První z nich produkoval Gordon Raphael. Vybrali jste si ho, protože máte rádi The Strokes, se kterými předtím pracoval?

Jsme velcí fanoušci The Strokes. To, že jsme kontaktovali Gordona, byl výstřel naslepo. Je to doslova jeden z nejzajímavějších kocourů, které můžete kdy potkat. Natáčení alba s ním jsme si moc užili.

Co vám přinesl rok 2014?

Tenhle rok jsme si zvykali na novou sestavu a hodně hráli. Také jsme napsali skladby na nové album, které hodláme brzy vydat. Posunuli jsme zvuk novým směrem a jsme s výsledkem velmi spokojeni. Plán je desku vydat v únoru příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám