Hlavní obsah

Kühnův dětský sbor k Roku české hudby

Právo, (rh)

Kühnův dětský sbor pořádá v pátek 7. listopadu od 19.00 speciální koncert k Roku české hudby, kde provede to nejlepší z tradice české tvorby pro dětské hlasy od 19. století po současnost. Večer se uskuteční v Českém muzeu hudby na Malé Straně.

Foto: Karel Šuster

Kühnův dětský sbor slaví zpěvem Rok české hudby.

Článek

Prostor tohoto bývalého kostela sv. Máří Magdaleny s ojedinělou atmosférou je ideálním prostorem pro zvolenou dramaturgii večera. Sbor bude zpívat pod vedením hlavního sbormistra a uměleckého ředitele sboru Jiřího Chvály a Světlany Tvrzické, klavírního partu se ujme Daniel Wiesner.

V provedení koncertního oddělení a nejstarších přípravných oddělení zazní díla Jana Křtitele Vaňhala, Josefa Bohuslava Foerstera, Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Emila Františka Buriana, Bohuslava Martinů, Dalibora C. Vačkáře a Jana Vičara.

Kühnův dětský sbor, který v roce 1932 založil sbormistr Jan Kühn, patří mezi nejvýznamnější umělecké soubory v České republice. Se svou více než osmdesátiletou tradicí je také nejstarším sborem svého druhu u nás a je proto tím nejpovolanějším tělesem pro oslavu tradice české tvorby pro dětské sbory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám