Hlavní obsah

Jelen nahrával s Janou Kirschner

Právo, (kul)

Folkrocková skupina Jelen nahrála společnou skladbu se slovenskou zpěvačkou Janou Kirschner. Jmenuje se Co bylo dál? a má sváteční charakter. První ohlasy na ni jsou velice pozitivní.

Foto: ČTK

Folkrocková skupina Jelen

Článek

„Přátelé, jak už možná někteří z vás tuší, stala se nám bombastická věc. Ve studiu jsme se potkali s jednou z nejlepších česko-slovenských zpěvaček minulosti, současnosti a dovolíme si tvrdit, že i budoucnosti – Janou Kirschner. Ještě bombastičtější je ovšem fakt, že jsme natočili společnou píseň!“ oznámil před několika dny na svém facebookovém profilu zpěvák a kytarista Jelena Jindra Polák.

Pro kapelu Jelen byla spolupráce s tak oblíbenou a uznávanou zpěvačkou významná událost. „Tvorba Jany Kirschner je inspirativní záležitost. Navíc si snad můžu dovolit říct, že muziku vnímáme podobně. Jana je pro mě umělec s velkým U. Její odvaha hledat v hudbě neustále něco nového nemá v česko-slovenské kotlině konkurenci. Znám Janinu tvorbu od jejího prvního alba a je fakt, že se nikdy neopakovala, nikdy nepoužila dvakrát třeba i úspěšný a zavedený hudební vzorec. Klobouk dolů,“ dodává k hudební kariéře slovenské zpěvačky Polák.

Jana Kirschner se sešla s kapelou v pražském nahrávacím studiu Reprague během přestávky v natáčení svého nového alba Moruša čierna, které nedávno vyšlo.

S Martinem Ledvinou se podílela i na hudební produkci písně Co bylo dál?, kterou otextoval Jindra Polák: „Ta píseň je o tom, jak ztracená láska umí bolet a jak snadno vám může utrhnout srdce. Ale zároveň je o naději a taky o tom, že věci a dění kolem sebe můžeme ovlivňovat jen do určité míry,“ vysvětlil ještě Polák.

Reklama

Výběr článků

Načítám