Hlavní obsah

Nová alba: Václav Neckář, Olympic i Mňága a Žďorp

Právo, Jaroslav Špulák

Český týden, tak lze nazvat aktuální období. Přináší totiž nová alba několika zajímavých českých umělců, Václava Neckáře, Olympiku nebo skupiny Mňága a Žďorp. K nim se samozřejmě přidalo pár zahraničních hudebníků se svými novinkami.

Článek

Václav Neckář: Mezi svými

Foto: Supraphon

Nová alba

Nové album zpěváka Václava Neckáře přináší původní sváteční písničky. Produkovali ho Jan Neckář s Dušan Neuwerth, tedy tým, který se podílel na skvěle přijaté poslední Neckářově desce. Na novince je i duet s Martou Kubišovou.

Olympic: Souhvězdí drsňáků

Foto: Supraphon

Nová alba

Druhý díl albové trilogie Olympiku Souhvězdí pokračuje drsňáky. Vznikla rockově znějící deska s minimem akustických nástrojů i skvělými riffy. Zahájena je a capella popěvkem a doplněná několika funkčními baladami.

Mňága a Žďorp: Made In China

Foto: Suricata Records

Nová alba

Nové album natočila valašskomeziříčská skupina v nejlepším čínském nahrávacím studiu. Atmosféra asijské země je ale na desce zachycena pouze okrajově. Sound skupiny naopak zůstal zachován, melodika a textové výrazivo také.

Black Veil Brides: IV

Foto: Universal Music

Nová alba

Čtvrté album kalifornské rockové kapely Black Veil Brides nabízí svižné skladby a především chytlavé riffy, které je definují. Kytarová hudba formace je energická, slabší stránkou je zpěv, který vyznívá příliš tuctově.

Damien Rice: My Favourite Faded Fantasy

Foto: Warner Music

Nová alba

Třetí studiové album v diskografii irského písničkáře Damiena Rice vychází po sedmileté pauze. Jeho produkci si vzal na triko v tomto oboru fenomenální Rick Rubin a vzniklo zajímavé folkové album plné emotivních skladeb.

Tara Fuki: Winna

Foto: Indies Scope

Nová alba

Duu Tara Fuki se podařilo na novém albu Winna připravit nevšední hudební zážitek. Kolekce je tichá a mocná. Vzájemné porozumění a tvůrčí jiskření obou členek tandemu bylo při nahrávání tak silné, že si vystačily bez hostů, a dávají tak vzpomenout v tom nejlepším smyslu na svůj debut Piosenki do snu.

Cavalera Conspiracy: Pandemonium

Foto: Mystic Production

Nová alba

Třetí deska brazilsko-americké kapely Cavalery Conspiracy, jejíž jádro tvoří bratři Max a Iggor Cavalerové, známí především z původní sestavy Sepultury. Kolekce je velmi agresivní, zajímavý je evidentní příklon k melodice.

Neil Young: Storytone

Foto: Warner Music

Nová alba

Neil Young si vzal do hlavy, že nahraje desku s orchestrem, učiní tak naživo a s jedním mikrofonem. Chtěl zachytit zvuk tělesa z jediného bodu, přesně tak, jak jej mohou slyšet posluchači. Na desce je nakonec deset premiérových skladeb, které Young nejdříve nahrál ve svém studiu a teprve potom k nim přibyly orchestry a sbory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám