Hlavní obsah

Další herec odmítl ztvárnit Steva Jobse v biografickém filmu

Držitel Oscarů Christian Bale, který ztvárnil hlavní roli ve filmové sérii Temný rytíř, odmítl natáčet chystaný biografický film o spoluzakladateli počítačové firmy Apple Stevu Jobsovi, informovala v úterý agentura AFP.

Upoutávka k dramatu Jobs z roku 2013, kde hlavní postavu ztvárnil Ashton Kutcher a jež bylo přijato poměrně vlažne.Video: Bontonfilm

 
Článek

Bale je tak už druhým hercem, který roli Jobse odmítl – prvním byl Leonardo DiCaprio. Jak upřesnil zpravodajský server The Hollywood Reporter, Bale měl z role smíšené pocity a došel k závěru, že se pro ni jednoduše nehodí.

To, že byl do role Jobse vybrán právě Bale, minulý měsíc oznámil scenárista filmu Aaron Sorkin, který získal Oscara za scénář k filmu Sociální síť o Facebooku a jeho spoluzakladateli Marku Zuckerbergovi. „Potřebovali jsme nejlepšího herce určitého věku, jaký je k mání, a tím je Chris Bale,” řekl tehdy.

Foto: ČTK

Christian Bale je hlavním aspirantem na roli Steva Jobse.

Sorkin píše scénář pro studio Sony Pictures podle biografie Steve Jobs, kterou v roce 2011 napsal Walter Isaacson.

Život Steva Jobse už se zpodobnění na filmovém plátně dočkal v loňském roce; v dramatu Jobs hlavní postavu ztvárnil Ashton Kutcher. Snímek se ale dočkal jen vlažného přijetí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám