Hlavní obsah

Ostrava v plamenech hlásí první hvězdy: Pretty Maids, Orphaned Land a Myrath

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rockmetalový festival Ostrava v plamenech se letos uskutečnil poprvé. Jelikož odezva na něj byla velice příznivá, pořadatelé nedávno ohlásili konání druhého ročníku. Uskuteční se 1. srpna v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě.

Foto: archív Petarda Production

Pretty Maids jsou zatím hlavní hvězdou festivalu.

Článek

Jsou již také známa jména prvních zahraničních hvězd. Na druhém ročníku festivalu se představí dánská legenda Pretty Maids. Kapela existující od roku 1981 má na svém kontě čtrnáct alb. To aktuální Louder Than Ever vydala letos v březnu.

Z Izraele přijede metalová skupina Orphaned Land. Jde o deset let mladší kapelu, než jsou Pretty Maids, která má na kontě pět alb. Aktuálně pořadatelé oznámili, že další zahraniční formací na festivalu budou Myrath z Tuniska. Třináct let existující progressmetalová kapela zatím vydala tři dlouhohrající desky.

Domácí scénu na festivalu Ostrava v plamenech 2015 zastoupí Citron. Pořadatelé z agentury Petarda Production ale oznámili, že další jména budou zveřejňovat postupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám