Hlavní obsah

Jeden den s moderní japonskou popkulturou

Právo, Jan Šída

V pražském Paláci Kinských se v sobotu 25. října koná jednodenní přehlídka různých forem současné popkultury země vycházejícího slunce. Festival Den s japonskou popkulturou začíná v 11 hodin a končí ve 20 hodin.

Foto: ČTK

Festival Den s japonskou popkulturou představí různé moderní vizuální styly.

Článek

Program zahájí Dopolední papírová dílna Origami, která dá návštěvníkům nahlédnout do tradičního japonského umění skládání papíru.

Odpoledne se mohou fanoušci těšit na módní přehlídku současných trendových street art stylů, čtení japonských hororů v podání herečky Gabriely Míčové, filmové projekce, performace, módní workshopy či celodenní dílnu s lampióny.

Foto: ČTK

Komiksy Manga jsou v Japonsku velice oblíbené.

Nebude chybět ani ukázka tradiční japonské kuchyně. Duo designérů Šárka Klimešová a Vítek Kawasumi představí pop-up restauraci s moderním vizuálem a připraví i netradiční pokrmy, jako je nudlová polévka rámen s vepřovým masem či vegetariánská polévka miso se zeleninou.

V čítárně komiksů Manga se mohou lidé seznámit s tímto výrazným japonským fenoménem. Manga je totiž v této zemi velice oblíbená a čtou ji nejen děti, ale i dospělí. Pokrývá dokonce až čtyřicet procent všech tištěných publikací země. Příběhy otištěné v manze bývají také velice často námětem animovaných filmů, známých jako animé.

Reklama

Výběr článků

Načítám