Hlavní obsah

RECENZE: Jak se z punkerů Maddenových stali rockeři ze střední

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Good Charlotte je kapela, která se i v České republice těší dobrému renomé. Její zvuk se pohybuje v oblasti optimistického pop punku, což bude kapela nejspíš činit i nadále. Bratři Maddenové si ale v mezičase odskočili k novému projektu.

Foto: ČTK

Benji a Joel Maddenové mají vlastní kapelu The Madden Brothers.

Článek

Joel a Benji Maddenové jsou hlavními personami a tvůrci Good Charlotte. Jelikož si tato formace našla poměrně charakteristický zvuk a oni naopak měli chuť složit a nahrát něco v tomto ohledu trochu jiného, dali vzniknout projektu The Madden Brothers.

Nyní vyšlo jeho debutové album Greetings From California, jež už na první poslech onu změnu myšlení odhaluje. Maddenové, kteří kapelu tvoří bez podpory dalších členů, přišli s jednoduchými poprockovými písničkami. Není v nich žádný vedlejší hudební ani filozofický úmysl, jejich cílem je pobavit a nechat odpočinout.

Foto: Universal Music

Obal alba bratrů Maddenových.

Platí to bohužel stoprocentně. Greetings From California je totiž nahrávka, která je od první chvíle málo zajímavá, nikterak strhující a postupem času až příliš očekávatelná. Maddenové se rozhodli vrátit do dob svého pobytu na střední škole, kdy skládali první písničky a byli rádi, že jakž takž drží pohromadě.

Jak jinak si totiž vysvětlit bezpohlavní zvuk desky, jednoduché aranže a absenci výrazných melodií? Vůbec to nevypadá, že by američtí bratři mohli dál spokojeně existovat bez svých Good Charlotte.

Celkové hodnocení: 40 %

The Madden Brothers: Greetings From California

Universal Music, 51:02

Reklama

Výběr článků

Načítám