Hlavní obsah

Škwor mění Incheba Arenu za Lucernu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba rok po velkém koncertu ve vyprodané Incheba Areně vydává pražská rocková skupina Škwor album z uvedené akce. Jmenuje se 15 let – Praha Incheba Arena a je na něm záznam koncertu jak na CD, tak DVD. V listopadu vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny.

Foto: ČTK

Skupina Škwor vydává nové album.

Článek

„Vůbec jsme nevěřili, že bude vyprodáno. Když jsme si tipovali, kolik přijde lidí, největší optimisté z nás si mysleli, že maximálně dva tisíce,“ usmívá se rok po události bubeník Martin Pelc.

V Incheba Areně byly nakonec čtyři tisíce diváků. Kapela se netají tím, že se pak dostavil určitý pocit zadostiučinění. Škwor totiž před patnácti lety rozhodně nevypadali jako ti, na které by česká scéna mohla vsadit. Teprve postupem času získávali věrné fanoušky a především si našli charakteristický zvuk, podle kterého lze poznat, že zní jejich skladba.

„Říkali jsme si, že se možná zúročilo, že se snažíme dělat hudbu poctivě, kapela je náš život a každý jí dává sto procent,“ soudí baskytarista Tomáš Kmec. „Je jedno, kde zrovna vystupujeme. Ke každému koncertu přistupujeme odpovědně, takže nasazení, jaké jsme měli při loňské Incheba Areně, máme i na jiných místech.“

Koncert v Incheba Areně se konal 15. listopadu 2013. Během něho samotného se nestalo nic nepředvídaného, pouze na chvíli měl technické potíže se svou kytarou zpěvák Petr Hrdlička. „Po vystoupení jsme ani moc neoslavovali. Všichni pocházíme z Prahy, takže za námi přišli členové našich rodin a přátelé, kterým jsme se věnovali,“ konstatuje Pelc.

Foto: Supraphon

Obal alba skupiny Škwor.

Za pár dnů čeká Škwor další významný koncert. Poprvé vystoupí samostatně ve Velkém sále pražské Lucerny. Stane se to 14. listopadu a je velmi pravděpodobné, že bude opět vyprodáno.

„Předprodej vstupenek tomu nasvědčuje. Jsme větší optimisté než loni,“ říká Kmec. „Chceme dát fanouškům něco nového. Odpovídat tomu bude podoba scény i program.“

V Lucerně si budou moci fanoušci zakoupit i nové album 15 let – Praha Incheba Arena. Až koncert skončí, vrhne se kapela na skládání nových písniček. Další album by totiž chtěla vydat v následujícím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám