Hlavní obsah

Nová DVD: Detektiv Down, Zakázané uvolnění, Joe a Nevinné lži 4DVD

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V koprodukci s Českou republikou natočil norský režisér Bård Breien (Kurz negativního myšlení) komedii Detektiv Down. Podle stejnojmenné divadelní hry Petra Kolečka natočil režisér Jan Hřebejk film Zakázané uvolnění. Nicolas Cage hraje bývalého trestance, nyní předáka dřevorubců na jihu USA ve filmu Joe. Motto „Každý má někdy důvod neříct pravdu” uvádí televizní sérii Nevinné lži.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Detektiv Down

Nová DVD

Robert Bogerud provozuje jednočlennou soukromou detektivní kancelář, ale nikdy se nedostal k žádnému skutečnému případu. Všichni potenciální zákazníci vždy zmizí v okamžiku, kdy zjistí, že Robert je postižený Downovým syndromem. Nakonec se mu ale podaří sehnat první případ: legendární bruslař Olav Starr záhadně zmizel a příbuzní si vybrali pro jeho vypátrání právě Roberta. Proč? To je otázka…

Detektiv Down, Norsko, Česko, Dánsko, 2013, režie: Bård Breien, hrají: Svein André Hofsø Myhre, Nils Jørgen Kaalstad, Sven Nordin, Liv Bernhoft Osa, Per Schaanning a další.

Zakázané uvolnění

Nová DVD

Děj se odehrává během jednoho svatebního dne v zapadlé vesnické hospodě, ale o svatbě ani tolik není. Spíš o tom, že každá žena má své tajemství, které občas přestane být tajemstvím v tu nejméně vhodnou chvíli. Když se totiž v takové hospodě opijí unesená nevěsta, ženský svědek jejího ženicha a životem protřelá barmanka, a když ženich, jenž to všechno může zachránit a zastavit, nepřichází a nepřichází, může se stát cokoliv.

Zakázané uvolnění, ČR 2014, komedie, 77 min., režie: Jan Hřebejk, hrají: Jana Stryková, Hana Vagnerová, Zuzana Stavná, Ondřej Sokol, Igor Orozovič a další.

Joe

Nová DVD

Joe Ransom není ten nejpříjemnější chlápek na světě. Je to horkokrevný tvrďák, který se často více než rozumem řídí vlastními instinkty. A ty ho bohužel už párkrát přivedly do křížku se zákonem a taky do basy. Teď tento bývalý trestanec pracuje jako předák party dřevorubců a žije téměř samotářský život v zapadlé díře uprostřed lesů na jihu USA. Jeho dobrovolná izolace se začne drolit ve chvíli, kdy do své party přibere teenagera Garryho Jonese.

Joe, USA 2013, drama, 117 min., režie: David Gordon Green, hrají: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Gary Poulter a další.

Nevinné lži 4DVD

Nová DVD

Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech. Původně malé, nevyzpytatelné, ale někdy nakonec velmi bolestné lži měly například pomoci počít děti bez otců, utajit pozadí mediální manipulace nebo vyhazov ze zaměstnání, usmířit sestry či naklonit si přízeň krásné neznámé dívky.

Epizody: 1. Pod hladinou, 2. Lež má rozbité auto, 3. Druhý dech, 4. Hvězdička, 5. Klukovina, 6. Chromozom, 7. Čistá práce, 8. Byl lásky čas

Nevinné lži, ČR 2013, seriál, 576 min., režie: Alice Nellis, Jan Prušinovský, Martin Dolenský, Petr Zahrádka, Vojtěch Kotek, Tereza Kopáčová-Vrábelová, hrají: Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Vilhelmová, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám