Hlavní obsah

Anna Linhartová v Pohádkáři – rebelka na růžovo

Hrála u Hřebejka, Vorla i v hollywoodském spektáklu s Clivem Owenem. Dvacetiletá herečka Anna Linhartová se vydala vstříc Pohádkáři, novému filmu Vladimíra Michálka, kde má roli dcery Jiřího Macháčka.

Foto: Falcon

Anna Linhartová

Článek

Jaké bylo natáčení?

Natáčení Pohádkáře bylo asi nejlepší a nejpohodovější natáčení, které jsem kdy zažila. Vladimír Michálek je úplně skvělý, je to jediný režisér, který je v pohodě, a přijde mi, že nemá furt nějaký problémy a není ve stresu. Práce se naplánovala, a prostě to tak bylo. Všechno fungovalo. Jestli by každý natáčení bylo takový, jako tohle, tak bych to dělat chtěla.

Jakou hrajete dceru? Vtipného glosátora, diblíka, vrbu?

Spíš jsem taková vrba. Hraju úplně normální holku, co má ráda svého otce. Jsem jediná osoba, ke které je upřímný. Je to vedlejší, ale klíčová role. Důležití jsou samozřejmě oni tři – Macháček, Herzigová, Geislerová.

Jak jste si s Evou Herzigovou a Aňou Geislerovou sedly?

S Aňou nemáme společnou scénu, takže jsme se vlastně nepotkaly. S Evou ano. Poznala jsem ji jako takovou superženu. Nikdy jsem nikoho takovýho neviděla. Je krásná, sexy, chytrá, okouzlující a jako herečka nás všechny strčila do kapsy. Vyzařuje z ní energie a hrozná síla. Je výjimečná.

Foto: Falcon

Anna Linhartová a Jiří Macháček

O čem jste se bavily mezi záběry?

O vaření! Také vaří moc ráda, tak jsme sdílely oblíbené kuchaře a oblíbená jídla.

Vaříte ráda?

Moc. Vařím pořád, každý den, celý život. Poslední rok ulítávám na indické kuchyni, učím se indické recepty. Jinak jsem ale schopná uvařit cokoli. Jídlo často nepřipravuji jen pro sebe, ale pro lidi kolem mě. Stačí říct, na co má kdo chuť, a já to uvařím. Mrzí mě však, že spoustě lidí je úplně jedno, co jedí, hlavně aby to bylo rychlý, hutný a levný.

Jaký byl Jiří Macháček jako otec?

Byl super, vtipný a milý. Nehraje tady zrovna vtipálka a šprýmaře, ale je moc dobrý. Měli jsme takový sedánky, kdy se mnou sdílel životní moudra. Říkal, ať nekončím s herectvím. Že mu přijdu dobrá (smích).

Texty o vás nezapomínají zdůraznit, že patříte do „gangu“ českých rusovlasých hereček. Nyní jste obarvená na blond. Proč ta změna?

Pomalu se mi smývala moje růžová barva, byla jsem taková růžově blonďatá. Módní značka Chanel mě pozvala na přehlídku a ten posun v barvě se jim líbil, tak jsem se obarvila komplet na blond. Mně se to samozřejmě také líbí!

Jaké jsou vaše herecké vzory? S kým byste chtěla pracovat?

S Leonardem DiCapriem, to je nejlepší herec na světě. A s Meryl Streep. V tomhle člověk nemůže být originální (smích). Na natáčení historického filmu The Last Knights jsem se seznámila s Clivem Owenem, ten byl také moc fajn. Z režisérů mě nejvíc přitahuje Quentin Tarantino. On je prostě legenda.

Reklama

Výběr článků

Načítám