Hlavní obsah

Rudy Linka startuje turné v Česku, v listopadu bude hrát v Capitolu

Právo, Jaroslav Špulák

V Americe žijící český jazzman Rudy Linka vyráží na evropské turné. Koncertní série se jmenuje Acoustic & Electric Tour a odstartuje ve středu večer v České Lípě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rudy Linka je znám i jako pořadatel Bohemia Jazzfestu.

Článek

„Hrát budu se svou newyorskou kapelou, která ve středu ráno přiletí do Prahy. Vystupovat budeme i na Slovensku, v Rakousku a Itálii,“ řekl Právu Linka.

Další český koncert se odehraje 30. října v Městské knihovně v Praze a o den později se Linka se svou skupinou představí v Sono Centru v Brně.

„Budeme hrát pouze kompozice z mého nového alba Acoustic & Electric, které vychází v těchto dnech. Jsou na něm i skladby, které jsme nikdy nehráli. Ani nevím proč, prostě na ně zatím nedošlo. Proto se na celé turné moc těším,“ tvrdí Linka.

Do České republiky se vrátí ještě v listopadu, kdy jsou na programu koncerty v Mikulově (1. 11.), Olomouci (3. 11.), Jablonci (4. 11.), Písku (5. 11.), Hradci Králové (6. 11.) a v Hořicích (8. 11.).

Bude na odhalování busty Václava Havla

Nadcházející evropské turné musel ale Rudy Linka zkrátit. Dostalo se mu totiž velké cti a byl českou ambasádou v New Yorku pozván, aby zahrál na aktu odhalení busty Václava Havla v Capitolu ve Washingtonu. Stane se tak 19. listopadu.

„Samozřejmě jsem to přijal, protože je to úžasná pocta. Společně se mnou tam bude hrát i Česká filharmonie,“ uvedl ještě Linka.

Reklama

Výběr článků

Načítám