Hlavní obsah

RECENZE: Kylie Minogue jako šťastná rutinérka

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kylie Minogue vypadá skvěle. To je první dobrá zpráva vzešlá z úterního koncertu šestačtyřicetileté australské zpěvačky v pražské O2 areně. Je pořád sexy a ovládá své řemeslo. Byť její show nebyla nijak objevná, parametry současné popové podívané splnila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kylie Minogue odezpívala bezmála třicet písniček.

Článek

Nebyl to strhující koncert. Ať už proto, že sedící publikum během něho nevstalo a jeho valná většina si ho užívala v poloze, pro kterou si zakoupila vstupenku, nebo že to prostě série bezmála třiceti písniček či jejich částí pocitově nepřinesla.

Kylie Minogue je nicméně zpěvačka, která spoléhá na výkonnost svého hlasu, playbacky používá jako výpomoc a poctivě sází na doprovod z velké části živé kapely i dvou velice dobrých vokalistek, z nichž každá by z fleku mohla být sólistkou.

Foto: Právo - Petr Hloušek

Kylie Minogue patří do světové popové špičky.

Žena několika tváří

Těžko si lze představit současný popový koncert bez velkého pódia vymyšleného tak, aby se na něm mohlo odehrávat prakticky cokoli. Při vystoupení Australanky v Praze to tak bylo. Pódium připomínalo diskotékovou halu, kabaret i tančírnu, Kylie se na něm koupala ve vaně, rozpustile poletovala mezi děvenkami v růžových oblečcích či v černých šatech absolvovala rockový koncert dozdobený živým kytarovým sólem.

To vše ozařoval obrovský světelný park, lasery při diskotékových písních svítily jako o život a byť se konstrukce na pódiu zprvu zdála být zbytečně monstrózní, nakonec se i na ní odehrávaly důležité fragmenty koncertu.

Foto: Právo - Petr Hloušek

Kylie Minogue začínala koncert v červených šatech.

Tanečníci doprovázeli zpěvačku ve všech tanečně laděných písních a jejich úkolem, zvláště mužské části souboru, bylo podporovat její sexy vizáž a iniciovat skrze ni tu svou. Proto byli na pódiu dva tanečníci téměř svlečeni, proto si spolu členové company hráli tak, jak si většina lidí na veřejnosti nehraje.

Byla to rovněž přehlídka bezednosti šatníku Kylie Minogue. Začala jako Červená Karkulka, které na chvíli zvedl krátké šaty vzduch z větráku, byla růžovoučkou treperendou i rockerkou v černém, stejně tak důstojnou popovou divou, která stojí v krásných šatech na pódiu sama a zpívá popové písničky. V ten moment byla mimochodem nejlepší. Ať už šlo o prezentace skladeb Beautiful nebo Kiss Me Once.

Vrcholy večera

V závěru si s diváky zazpívala kousky svých písniček bez doprovodu kapely, to když je předtím vybídla, aby si řekli, jakou společně dají. Zajímavá byla také krátká rocková pasáž, kdy se ke slovu výrazněji dostala její doprovodná kapela. Bylo to v momentě, kdy zpívala coververzi písně svých krajanů INXS nazvanou Need You Tonight.

Foto: Právo - Petr Hloušek

Kylie Minogue byla tradičně sexy.

Na diváky nejlépe působila skladba Can’t Get You Out Of My Head s chytlavým refrénem obsaženém v citoslovci „na na na“, stejně tak The Loco-Motion v závěru koncertu, jež byla jeho přirozeným vrcholem.

Fanoušci, kteří v Praze halu tentokrát zcela nezaplnili, viděli další show zpěvačky, jež patří do světové popové špičky. Veřejné vystoupení je pro ni už v podstatě rutina, nicméně na pódiu je viditelně šťastná.

Celkové hodnocení: 70 %

Kylie Minogue

O2 arena, Praha, 21. října

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám