Hlavní obsah

ČT koupila v Cannes seriály Gomorrah či Black Mirror

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou sérii Sherlocka, další řady Pana Selfridge, mafiánskou ságu Gomorrah či úspěšný kontroverzní seriál Black Mirror, který obdržel cenu Emmy. To jsou největší nákupy zahraniční produkce, které Česká televize (ČT) přivezla z právě skončeného mezinárodního televizního veletrhu Mipcom v Cannnes.

Foto: Sky Italia

Seriál Gomorrah

Článek

„Velmi se těším zejména na mafiánskou ságu Gomorrah, natočenou na motivy světového bestselleru Roberta Saviana. Autor se po vydání tohoto románu dokonce musel několik let skrývat, neboť líčí skutečné příběhy násilím proslavené zločinecké organizace v Neapoli, jejíž moc sahá do různých sfér italské společnosti,“ přiblížil jednu z přivezených novinek ředitel programu veřejnoprávní televize Milan Fridrich.

ČT nakoupila i animovaný seriál ze světa Hvězdných válek s názvem Star Wars: Povstalci, další epizody Nových dobrodružství medvídka Pú a díky smlouvě s BBC i další sérii Děsivých dějin.

Tvorbu České televize zastupovaly na veletrhu seriály Život a doba soudce A. K. či komediální seriál Neviditelní. Velký zájem vyvolal záznam pražského lednového představení bratří Bubeníčků Les Ballets Bubeníček. Zaujala i tvorba pro děti, pořad Méďové na cestách či hudební cyklus pro mládež Filharmonici na ulici. Do Japonska se dostala pohádka Micimutr, rozjednán je i prodej rodinných formátů se Skandinávií či Brazílií.

Reklama

Výběr článků

Načítám