Hlavní obsah

Oscary uvede Neil Patrick Harris

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký herec Neil Patrick Harris uvede letošní předávání Oscarů v Los Angeles. Ceremonie tam proběhne v noci 22. února, tedy 23. února středoevropského času.

Foto: Profimedia.cz

Neil Patrick Harris

Článek

Harris se už na Oscarech mihl, ale moderovat bude poprvé. Má za sebou také uvádění divadelních Tony Awards a televizních Emmy.

Ač je relativně známou tváří, hlavní role ve velkých hollywoodských trhácích se mu vyhýbají. Hrál třeba v sérii komedií Zataženo, občas trakaře nebo Zahulíme, uvidíme a ve spoustě seriálů (Glee, Will a Grace, Jak jsem poznal vaši matku, Krajní meze). Aktuálně měl vedlejší roli v úspěšném thrilleru Zmizelá.

Foto: Cinemart

Neil Patrick Harris ve filmu Zmizelá

Minulý rok moderovala předávání Oscarů herečka Ellen DeGeneresová. Sklidila jako obvykle všichni oscaroví moderátoři smíšené reakce a o další ročník už podle listu Variety neměla zájem. Rozhodně ale přitáhla mnoho diváků, přibližně 45 miliónů, což je nejvíce za 14 let.

Producenty Oscarů budou Craig Zadan a Neil Meron. Ti mají na starost třeba televizní muzikál Peter Pan Live! a na MTV komediální sérii Happyland. Do kin chystají muzikál Pippin založený na hudbě legend šedesátých let, skupiny Beach Boys.

Reklama

Výběr článků

Načítám