Hlavní obsah

Xindl X uvedl klip k písni Čecháček totáček

Právo, Jaroslav Špulák

Jako výlet do komunistických časů pojal křest svého nového videoklipu k písničce Čecháček a totáček zpěvák a skladatel Xindl X. V úterý dopoledne jej představil v pražském kině Světozor.

Foto: ČTK

Xindl X při křtu v kině Světozor

Článek

Příchozí vítali svazáci rudými karafiáty a uniformovaní příslušníci tehdejší veřejné bezpečnosti kontrolovali občanské průkazy. Samotné projekci předcházel od řečnického pultu projev Zdeňka Koudelky s použitím komunistické rétoriky.

Skladbou Čecháček a totáček připomíná Xindl X blížící se 25. výročí sametové revoluce.

„Stejně jako klip k písničce, tak i jeho premiéru jsme koncipovali jako takovou exkurzi do doby před rokem 1989. Myslím si, že je důležité nezapomínat na tu dobu nesvobody a zákazů, abychom si vážili toho, co máme dnes,“ řekl Xindl X.

O svém postoji k danému tématu pohovořil u řečnického pultu bezprostředně poté, kdy byl nový videoklip poprvé představen.

Čecháček a totáček je třetím singlem z jarní desky Xindla X s názvem Čecháček Made. Videoklip, stejně jako předchozí klipy k písním Barbína a V blbým věku, vytvořil Ondřej Pfeiffer.

Xindl X vyjede za několik dnů na koncertní turné. Vystoupí 29. října v Brně, 5. listopadu v Praze a o den později v Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám