Hlavní obsah

Album Pink Floyd bude poslední, vzkázal Gilmour

Novinky, Stanislav Dvořák

Pink Floyd sice vydají v listopadu studiové LP The Endless River, o comeback skupiny v pravém smyslu slova ale nejde. Kytarista a zpěvák David Gilmour řekl BBC, že to bude jejich poslední LP.

Foto: ČTK

David Gilmour

Článek

„Tohle je poslední věc od nás, která vyjde,” řekl Gilmour. The Endless River má být poctou klávesistovi Ricku Wrightovi, který zemřel v roce 2008. Podle Gilmoura byl nedoceněný veřejností, médii a někdy i vlastní skupinou.

„Ne vždy ode mě dostal, co si zasluhoval. Lidé pracují různými způsoby a někdy zbytečně soudíme a myslíme si, že lidé neodvedli svou práci, aniž si všimneme, že možná udělali jinou práci.”

Část desky vznikla už v roce 1993 a nyní podle kapely prošla zásadní proměnou a dopracováním. Dostala současný zvuk. Jedná se o převážně instrumentální album rozdělené na čtyři části. Koncept obalu s mužem veslujícím na řece z mraků vytvořil osmnáctiletý egyptský digitální umělec Ahmed Emad Eldin.

Waterse naštvali 

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roger Waters

Pink Floyd už léta nevystupují a vztahy bývalých kolegů zůstávají velmi špatné. Rogera Waterse zlobí reklamní kampaň na nové album a cítil potřebu vydat tiskové prohlášení, kde se od něj distancuje, stejně jako od alb A Momentary Lapse of Reason a The Division Bell.

Waters v posledních letech slavil velké úspěchy na vyprodaném turné, kde ovšem nehrál žádné sólové věci, ale stařičké album Pink Floyd The Wall.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám