Hlavní obsah

První ochutnávka: Nikolaev dotočil Vieweghovu Vybíjenou

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Petr Nikolaev dokončil natáčení filmu Vybíjená. Stejnojmenná předloha patří těm k lepším knihám spisovatele Michala Viewegha a Nikolaev má k Vieweghovi blízko - už v roce 1997 natočil velmi oceňovanou adaptaci Báječných let pod psa s Ondřejem Vetchým a Libuší Šafránkovou.

Upoutávka na film VybíjenáVideo: Falcon

 
Článek

„Už poprvé s Báječnými lety pod psa to byla vítaná příležitost se podívat na minulost s odstupem a humorem,“ vzpomíná režisér. „V tom se současné setkání s látkou Michala Viewegha neliší. Poslední filmy, které jsem dělal, byly dost vážné.”

Foto: Falcon

Bývalá třídní kráska a ošklivka (Simona Krainová a Simona Babčáková)

Autorem scénáře je Miroslav Oščatka, který s režisérem spolupracoval již na jeho předchozím krimidramatu Příběh kmotra a dokudramatu Cyril a Metoděj – apoštolové Slovanů.

Foto: Falcon

Lukáš Vaculík jako bývalý profesor

Hlavní role v nové komedii dostali Michal Suchánek, Richard Genzer, Ondřej Sokol, Lukáš Vaculík, Simona Krainová a Linda Bartošová. Vybíjená sleduje životy několika spolužáků. Na třídním srazu ožívají vzpomínky, dávná traumata i lásky, nenaplněné sny. Kamarádi Jeff, Skippy a Tom znovu uvidí třídní krásku Evu i vtipnou ošklivku Hujerovou.

Premiéra bude 12. března 2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám