Hlavní obsah

Seriál Twin Peaks se vrátí v roce 2016

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní seriál Twin Peaks se vrátí na obrazovky. Společnost Showtime uvede v roce 2016 devět nových epizod, informoval server Variety.

Foto: Profimedia.cz

David Lynch

Článek

Scénář sepisují režisér David Lynch a Mark Frost, přičemž Lynch bude všech devět dílů režírovat. Epizody se objeví začátkem roku 2016, kdy série z raných devadesátých let oslaví 25. výročí. Nové díly se ale odehrávají v současnosti. Nejde přitom o remake, spíše příběh volně navazující na předešlý děj.

Lynchova díla považuje kritika za velmi výjimečná, často pracují s děsivými i fantaskními tématy a pro středoproudového diváka bývají těžko srozumitelná.

Už v sedmdesátých letech na sebe upozornil filmem Mazací hlava a následovaly tituly jako Sloní muž, Duna a Modrý samet. Do jeho režijní filmografie patří také Lost Highway, Příběh Alvina Straighta, Mullholand Drive nebo Inland Empire.

Letos v červenci vyšel také fanouškovský Blu-ray s filmem Twin Peaks: The Entire Mystery, který nabídl 90 minut nevydaných scén a alternativních záběrů.

Seriál se točil kolem záhadné smrti studentky Laury Palmerové. „V posledních dnech života Laury Palmerové se stalo hodně věcí, které ještě nikdo neviděl. Teď jsou tady s novou verzí filmu Twin Peaks: Fire Walk With Me a seriálem Twin Peaks,” vzkázal před vydáním Blu-raye Lynch.

Reklama

Výběr článků

Načítám