Hlavní obsah

Designblok jde do dětství

Právo, Kateřina Farná

Největší přehlídka designu ve střední Evropě Designblok začíná ve středu a v Praze potrvá do neděle. Hlavním tématem je dětství, představí se více než stovka zahraničních účastníků, česká designérská špička i nadějné mladé talenty.

Foto: archív Designbloku

Jan Plecháč & Henry Wielgus Skřínka, která si na nic nehraje.

Článek

Šestnáctý ročník nabídne program v pěti výjimečných budovách v centru města a v mnoha showroomech, studiích a buticích. Bude se hojně diskutovat a novinkou je salón amatérského designu.

Superstudio Evropa na Václavském náměstí v bývalém secesním Grandhotelu Šroubek nabídne novinky interiérového designu, výstavu nábytku, svítidel a bytových doplňků. Každý pokoj obsadí výrobce či značka.

Foto: archív Designbloku

Kolekce Woo k tématu Dětstvi.

Superstudio Hra v bývalé škole v Mikulandské ulici je věnováno tématu dětství, a tedy výletu do světa fantazie a nezávislosti. Na dvoře vás přivítá stromová instalace v koruně lípy, kterou pro Vitru navrhl Maxim Velčovský. Umístěna tam bude také hlavní výstava Designbloku.

Foto: archív Designbloku

Jakub Berdych: Robot, pro Galerii Křehký.

Openstudium v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí obsadí asi stovka designérů z patnácti zemí. Art House v ColloredoMansfeldském paláci zase patří projektům uměleckého designu.

„Nizozemka Ineke Hans uvede muchomůrkovou kolekci skla pro českého výrobce Křehký, Eva Eisler se představí jako designérka svítidel pro Preciosu a Jakub Berdych ukáže skleněného Robota,“ zvou na akci pořadatelé.

Foto: Kristina Hrabětová

Ineke Hans: Mochomůrky collection.

Během diskusních pořadů nazvaných Design Talk vystoupí legendy designu, například zakladatel Droog Design Gijs Bakker, Ferruccio Laviani nebo Ineke Hans.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám