Hlavní obsah

Slavní američtí rockeři Black Crowes naznačili, že končí

Novinky, Stanislav Dvořák

Američtí Black Crowes patřili v posledních letech ke špičce klasického rocku a vyprodávali stadióny. V roce 1990 byli v USA vyhlášeni nejlepší novou skupinou roku, figurují i v mnoha dalších žebříčcích, nyní se ale zdá, že sestavě došla energie.

Foto: Profimedia.cz

The Black Crowes

Článek

V roce 1989 natočili Black Crowes s producentem Georgem Drakouliasem ohromující debut Shake Your Money Maker s hity Jealous Again nebo She Talks to Angels a směska starého classic rocku, soulu a blues ovládla Ameriku. Následovaly další kvalitní desky The Southern Harmony and Musical Companion, Amorica, By Your Side, Lions, Warpaint nebo poloakustická živě nahrávaná Croweology.

V roce 2013 si Black Crowes vybrali pauzu. Skupina, která prodala hodně přes 30 miliónů desek, odehrála poslední show v San Francisku, poté si prý potřásli rukama a pochválili skvělé turné, jenže už se nesešli.

„Možná že za rok to budu vidět jinak, ale já bych byl překvapen, kdyby spolu Black Crowes ještě vůbec někdy něco dělali,“ řekl bubeník Steve Gorman. S tím v branži nikdo nepočítal. Při příležitosti 25. výročí vydání slavného debutu se spíše čekalo další turné.

”V roce 2015 máme 25. výročí prvního alba a neděláme nic. Existují silné argumenty pro to, že bychom měli vyrazit na turné, ale každý z nás si dělá na sólo projektech,“ dodal.

Bratři každý sólo

Zpěvák Chris Robinson nedávno vydal album Phosphorescent Harvest s projektem Chris Robinson Brotherhood a jeho bratr Rich Robinson má sólové CD The Ceaseless Light.

Steve Gorman si založil se zpěvačkou Joan Osbornovou skupinu Trigger Hippy. „Jsem úplně pohlcen Trigger Hippy. Nemám zájem zkoušet nějakou muziku Black Crowes. Nic mi to nepřináší. Jsem nadšený, že se Trigger Hippy dostali tam, kde jsou.“

Reklama

Výběr článků

Načítám