Hlavní obsah

Roger Waters se distancuje od nové desky Pink Floyd

Právo, Jaroslav Špulák

Již 7. listopadu vyjde nové album britské skupiny Pink Floyd. Bude se jmenovat The Endless River a budou na něm instrumentální skladby, které formace nahrála již v roce 1993, když připravovala album The Divisioon Bell (1994). Roger Waters, bývalý baskytarista Pink Floyd, tvrdí, že s novým albem nemá nic společného.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Roger Waters se distancuje od nového alba své mateřské kapely.

Článek

Rozčililo ho totiž neustálé spojování jeho jména s připravovanou nahrávkou, a tak vydal prohlášení, ve kterém se distancuje od ní i od kapely.

„Neměl jsem nic společného s alby A Momentary Lapse of Reason ani The Division Bell, stejně tak s koncertními turné k nim v letech 1987 a 1994. Ani nyní nemám nic společného s nahrávkou The Endless River. Copak je tak těžké to pochopit?“ napsal v prohlášení.

Mnozí jeho fanoušci se však odmítají smířit s tím, že od Pink Floyd odešel a distancuje se od nich. „Je mi to líto, Rogere, ale pro mnohé z nás budeš už navždycky součástí Pink Floyd. I přesto, že od roku 1985, kdy jsi z kapely odešel, můžeme mluvit jenom o tvém vlivu na další tvorbu,“ stojí v jednom komentáři pod prohlášením.

V dalším je zase napsáno: „Jaká je to ironie. Distancuješ se od Pink Floyd po tolika letech, kdy na koncertech hraješ materiál z alb The Dark Side of The Moon a The Wall.“

Reklama

Výběr článků

Načítám