Hlavní obsah

Pražský Ples v Opeře bude už podvanácté

Pražský Ples v Opeře přispěl od roku 2011 na charitativní účely částkou přesahující tři milióny korun. I jeho 12. ročník, který se v budově Státní opery Národního divadla uskuteční 7. února příštího roku, podpoří prostřednictvím nadace Terezy Maxové vysokoškolské vzdělávání znevýhodněných dětí. Tato modelka žijící v Monaku se ho má zúčastnit osobně.

Ples v Opeře 2015 podpoří vysokoškolské vzdělávání znevýhodněných dětí prostřednictvím nadace Terezy Maxové, jež se události sézony rovněž zúčastní.

Článek

"Naše spolupráce funguje už pátým rokem a dokázala pomoci desítkám mladých lidí z dětských domovů k vytouženému studiu vysoké školy," řekla na čtvrteční tiskové konferenci v Praze ředitelka této akce Zuzana Vinzensová.

Letošní Ples v Opeře vynesl na charitu rekordních 745 000 korun. Loni šlo o částku 580 000 korun a předloni výnos přesáhl 640 000 Kč.

"Neměnnou hodnotou je pro nás špičkový servis, kvalitní umělecký program a spokojenost našich hostů. Přesto je příprava ročníku 2015 v mnoha ohledech jiná. Jednou ze změn je volba tématu – poprvé neodkazujeme k žádnému aktuálnímu výročí ani k osobnostem vážné hudby. V podtitulu této události jsou slova 'savoir vivre', znamenající umění žít," dodala ředitelka. K Francii a francouzské eleganci bude podle ní odkazovat celý ročník 2015 — od cateringu přes designové pojetí až k uměleckému programu.

Tisícovce hostů nabídne nezapomenutelný večer a několika mladým lidem pomůže změnit život. Pomohou k tomu i gurmánské zážitky v podobě francouzské kuchyně včetně vinného lístku.

Vstupenky na rok 2015 jsou už v prodeji na adrese www.plesvopere.cz.

"Ceny se pohybují od 2500 do 120 000 korun za lóži pro šest lidí. Všichni však budou mít v ceně vstupného veškeré nápoje a večeři, buď rautovou, či servírovanou. Nemusí tedy sahat do peněženky a jediným důvodem k tomu bude účast na charitativní dražbě," dodala Vinzensová.

Podle generálního ředitele Národního divadla Jana Buriana je s touto akcí spojeno hodně práce. "Jeviště je nutno přestavět na taneční sál, namontovat parket a změnit osvětlení. V den konání plesu to jen od nás zaměstná pět desítek lidí," uvedl s tím, že první Ples v Opeře se v Praze konal v roce 1948.

Reklama

Výběr článků

Načítám