Hlavní obsah

Z nových knih: Coelho, Denemarková, Binebine, Olsen i Vaňková

Právo, František Cinger

Z bohaté nabídky tohoto týdne vybíráme nezvyklý román Paula Coelha, z jiného důvodu osobitou prózu Radky Denemarkové, příběh marockého autora Mahi Binebineho o příčinách islamistického násilí i další detektivku Dána Jussiho Adlera-Olsena. Pozornost jistě zaslouží další román Ludmily Vaňkové o Karlu IV., několik zajímavých historických prací a samozřejmě nemůže chybět komiks.

Článek

Paulo Coelho:

Nevěra

Linda vede zdánlivě dokonalý život: má milujícího zámožného manžela, dvě úžasné děti a jako úspěšná novinářka pracuje v prestižním ženevském listu. Znenadání však přijde okamžik pravdy a ona si uvědomí, že místo štěstí už dlouho cítí apatii a nudu…

Argo, přeložil Jindřich Vacek, 232 stran, 248 Kč

Radka Denemarková:

Příspěvek k dějinám radosti

Sebevražda bohatého muže se ukáže jako nepravděpodobná. Hlavními postavami však není Policista, ale tři, možná čtyři ženy oddané vyšší spravedlnosti. A v echu doráží palčivá otázka: kolik nás ještě čeká násilí a válek, než všechno to neštěstí člověka konečně polidští?

Host, 220 stran, 289 Kč

Mahi Binebine:

Boží koně ze Sidi Moumen

Dne 16. května 2003 způsobilo čtrnáct sebevražedných atentátníků sérii výbuchů v Casablance. Útočníci pocházeli z chudinského předměstí v Sidi Moumen. Autor vypráví o chudobě a násilí, které přispívá k přijetí role islamistických mučedníků.

Práh, přeložila Jana Petrová, 152 stran, 199 Kč

Oliver Burian:

Povídky toaletní

Jedenáct povídek o přátelství i nepřátelství, o lásce i nenávisti, o zlobě i dobru – o životě kolem nás. Cílem knihy je pobavit, ale když si čtenář odnese i něco víc, kniha splní svůj účel.

JaS, 252 stran, 229 Kč

Jussi Adler-Olsen:

Marco

Pátý případ oddělení Q. Patnáctiletý Marco touží jen po tom stát se dánským občanem a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou. A Marco náhodou odhalí nebezpečné rodinné tajemství, které omezuje všechny.

Host, přeložila Kristina Václavů, 560 stran, 349 Kč

Ludmila Vaňková:

Kronika Karla IV.: Pán světa

V třetí knize historické ságy z let 1362 – 1378 předčasně zemře Karlova první císařovna Anna Svídnická. Karel se svými vladařskými činy dotkl nebe, aby křesťanstvu pomohl už zde na zemi. Děj ságy pokračuje až do dne jeho smrti v dvaašedesáti letech.

Šulc a Švarc, 448 stran, 499 Kč

Jakub Jiří Jukl:

Adamité

Adamité neboli „naháči“ byli jednou z nejzajímavějších sekt nejen husitské doby, ale ve své podstatě celých našich dějin. Adamitská hereze nakonec přiměla Jana Žižku, aby zasáhl...

Dokořán, 168 stran, 198 Kč

Peter Ackroyd:

Dějiny Anglie: Základy

Populárně naučná kniha zahrnuje období od pravěku až po smrt prvního Tudorovce na anglickém trůně Jindřicha VII. a končí bezprostředně předtím, než se vlády ujal jeho mnohem slavnější syn Jindřich VIII.

BB art, přeložil Zdeněk Hron, 480 stran, 499 Kč

Stephen D. King:

Až dojdou peníze

Trvalý hospodářský růst na Západě v posledních šesti dekádách je historickou anomálii a současná stagnace může záhy přerůst v krizi nebývalých rozměrů. Může se tak docela dobře stát, že nám na důchody, zdravotní či sociální péči prostě dojdou peníze.

Paseka, přeložil Jan Kalandra, 286 stran, 329 Kč

Geoff Johns, Jim Lee:

Liga spravedlnosti 2: Zrození zla

Zrodí se nový komiksový nepřítel… Batman. Green Lantern. Superman. Flash. Wonder Woman. Aquaman. Cyborg. „Díky mně je nazývají největšími superhrdiny světa. Nazývají je moderními bohy. Ale to se změní.“

BB art, přeložil Ľudovít Plata, 176 stran, 399 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám