Hlavní obsah

Nová DVD: Detektiv Down, Hany, Rivalové a Monster High: Monstrózní splynutí

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že i člověk s Downovým syndromem může vyšetřovat zločin, je norská krimi komedie Detektiv Down. Společnost, jíž čas protéká mezi prsty, ukazuje český film Hany. Skutečný život Nikiho Laudy přibližuje film Rivalové. Příšerky se v a animovaném film Monster High: Monstrózní splynutí vydávají zpátky v čase do počátků Monster High, aby Frankie seznámily s jejím prapodivným původem!

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 40. týden

Článek

Detektiv Down

Nová DVD

Hlavní hrdina Robert má detektivní agenturu, ale žádné klienty. Každý z těch potencionálních vezme nohy na ramena, když zjistí Robertovu nemoc. Až jednou se na něj usměje štěstí. Zmizí legendární bruslař Olav Starr a příbuzní si vyberou pro jeho nalezení právě Roberta. Potřebují totiž pokud možno co nejneschopnějšího detektiva, a to jen proto, aby uklidnili senilní babičku. Robertův způsob vyšetřování je však hodně překvapí.

Detektiv Down, Norsko/ Česko/ Dánsko 2013, krimi komedie, 90 min., režie: Bard Breien, hrají: Nils Jorgen Kaalstad, Sven Nordin, Elise Brochová a další.

Hany

Nová DVD

Jiří se živí prodejem drog, slečna se nedokáže rozejít s dlouholetým partnerem, protože je prostě hodnej, básník žije ve své romantické iluzi. Starostlivé matky a snaživí otcové. Jejich osudy se vzájemně proplétají, ale každý si přitom uchovává svůj vlastní svět, dokud jej nenaruší násilná pouliční vzpoura.

Hany, ČR 2013, komediální drama, 90 min., režie: Michal Samir, hrají: Jiří Kocman, hana Vágnerová, Jitka Schneiderová a další.

Rivalové

Nová DVD

Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích spolu soupeří dva odvěcí rivalové. James Hunt, neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič. Niki Lauda, dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. Skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě.

Rivalové, Německo/ USA/ Velká Británie 2013, životopisný, 123 min., režie: Ron Howard, hrají: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Alexandra Maria Lara, Olivia Wilde a další.

Monster High: Monstrózní splynutí

Nová DVD

Tady potkávají Sparky, dospívající studentku posedlou neobvyklými formami života. Když ale Sparky následuje příšerky zpátky do Monster High™ dnešních dnů, události se nečekaně zvrtnou. Osm z nich totiž splyne ve čtyři hrůzu nahánějící příšerky – křížence. Teď budou muset opravdu spojit své síly, aby svá nová těla dokázaly ovládat a zastavily jeden z experimentů Sparky dřív, než bude dokonale nedokonalá Monster High™ nadobro zničena!

Monster High: Monstrózní splynutí, USA 2014, animovaný, 67 min., režie: William Lau, Sylvain Blais.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám