Hlavní obsah

Velký knižní čtvrtek přinese 12 novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctka knižních novinek doprovázená besedami, autogramiádami či autorskými čteními se ke čtenářům dostane 16. října prostřednictvím Velkého knižního čtvrtku. Doprovodné akce pořadatelé nově kromě Prahy připravili i v Brně. Letos se nakladatelům podařilo pozvat i dva ze zahraničních autorů, kteří navštíví Prahu. Samuel Shem představí svou novinku Duch místa a spisovatelka a novinářka Annick Cojeanová by měla přijet se svou knihu Kořistí v Kaddáfího harému začátkem listopadu.

Foto: Profimedia.cz

16. října proběhne Velký knižní čtvrtek. Ilustrační fotografie.

Článek

Na knižní pulty se 16. října dostane novinka Jo Nesba Přízrak (Kniha Zlín), Jiřího Hájíčka Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku (Host) Josefa Formánka Úsměvy smutných mužů (Smart Press) či Andrey Sedláčkové Moje pařížská revoluce (Prostor). Všechny tituly a plánované akce jsou na www.velkyctvrtek.cz.

Akci Velký knižní čtvrtek koordinuje knižní distribuce Kosmas, pořadatelé se inspirovali v zahraničí. Začali s ní v podzimním termínu, aby se mohli čtenáři lépe orientovat v záplavě knih na předvánočním trhu. Loni poprvé uspořádali čtvrtky dva, druhý na jaře.

Podle pořadatelů se čtenářům kromě samotné prezentace několika knižních novinek nejvíce líbí doprovodné akce. "Osvědčilo se spojení s Městskou knihovnou v Praze, a tak se zde opět odehraje setkání autorů a jejich čtenářů v netradiční a neformální podobě," uvedl Pavel Turner. Se čtenáři budou tentokrát besedovat Andrea Sedláčková, Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora, Josef Formánek, Jiří Hájíček nebo Martin Sodomka.

"Novinkou bude i malá expanze mimo Prahu. Letos jsme se rozhodli setkání s autory uskutečnit i v Brně. Rádi bychom se takto v budoucnu rozšířili i do dalších měst," říká zástupce Kosmasu Ctirad Fuchs.

Reklama

Výběr článků

Načítám