Hlavní obsah

Filmové premiéry: Místa, Fízlové, hajzlové, Dřív než půjdu spát a další

Právo, Věra Míšková

Příběh o lásce, ztrátě a pomstě, to je novinka režiséra Radima Špačka Místa. Hudebník Marilyn Manson hraje v americkém filmu francouzského režiséra a hudebníka Quentina Dupieuxe Fízlové, hajzlové. Nicole Kidmanová a Colin Firth zase v mysteriózním thrilleru Dřív než půjdu spát. Dvacet let existence Slovenska mapuje dokument Slovensko 2.0. Před životním rozhodnutím stojí sedmnáctiletá hrdinka romantického filmu Zůstaň se mnou. Milovníci akčních sci-fi ocení film Labyrint: Útěk.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 37. týden

Článek

Místa

Upoutávka na film MístaVideo: CinemArt

Dvěma devatenáctiletým klukům, Adamovi a Markovi, je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si počít se životem. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat temné spodní proudy...

Místa, ČR/ Slovensko 2014, drama, 108 min., režie: Radim Špaček, hrají: Vladimír Polívka, Johana Matoušková, Jan Cina, Jiří Štrébl, Robert Nebřenský a další.

Fízlové, hajzlové

Upoutávka na film Fízlové, hajzlovéVideo: Artcam

Quentin Dupieux točí filmy stejně expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje hru gagů, naschválů a parodických situací, které připomenou dávnou Policejní akademii, a legraci z poldů si dělají velmi nekorektním způsobem.

Fízlové, hajzlové, USA 2013, komedie, 83 min., režie: Quentin Dupieux, hrají: Eric Judor, Steve Little, Marilyn Manson, Grace Zabriskie, Eric Wareheim a další.

Dřív než půjdu spát

Upoutávka na film Dřív než půjdu spátVideo: Bontonfilm

Christine před několika lety utrpěla při nehodě poškození mozku, v důsledku něhož se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Průvodcem po vlastní minulosti jsou jí manžel a psychiatr, s jehož pomocí si vede videodeník. A ten ji jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!“ což rozpoutá běs a hrůzu.

Dřív než půjdu spát, USA 2014, thriller, 92 min., režie: Rowan Joffe, hrají: Nicole Kidmanová, Colin Firth, Mark Strong, Anne-Marie Duffová a další.

Zůstaň se mnou

Upoutávka na film Zůstaň se mnouVideo: Forum Film CZ

Sedmnáctiletá Mia má úžasnou rodinu, přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky, nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? Všechno se však změní, když Mia ztratí milované rodiče i bratra. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou otázkou: Zůstanu?

Zůstaň se mnou, USA 2014, romantický, 106 min., režie: R. J. Cutler, hrají: Chloë Grace Moretzová, Jamie Blackley a další.

Slovensko 2.0

Upoutávka na film Slovensko 2.0Video: Film Europe

Mozaika 10 různých krátkých filmů (hraný, animovaný, dokumentární, experimentální film), reflektuje dvacet let existence Slovenska očima deseti slovenských režisérů, představují široké generační, názorové a žánrové spektrum a podávají společensko‐kritickou a uměleckou reflexi současné slovenské situace a národních dějin posledního století.

Slovensko 2.0, Slovensko 2014, dokument, 112 min., režie: Juraj Herz, Martin Šulík, Peter Kerekes, Zuzana Liová, Mišo Suchý, Ondrej Rudavský, Peter Krištúfek, Viera Čákanyová, Miro Jelok a Iveta Grófová.

Labyrint: Útěk

Upoutávka na film Labyrint: ÚtěkVideo: CinemArt

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku za vysokou zdí. Na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Přivítá ho skupina dalších mladíků, které potkal stejný osud, a teď hledají cestu ven. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije...

Labyrint: Útěk, USA 2014, akční sci-fi, 114 min., režie: Wes Ball, hrají: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám