Hlavní obsah

Divadlo na Vinohradech odložilo premiéru kvůli zdravotnímu stavu Petra Kostky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzhledem k náhlé hospitalizaci Petra Kostky odložilo pražské Divadlo na Vinohradech páteční premiéru rodinného dramatu Miroslava Krleži Rod Glembayů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Kostka

Článek

Podle mluvčí této scény Zuzany Paulusové bude náhradní termín inscenace, kterou nastudoval slovenský režisér a herec Martin Huba, včas oznámen. „Vstupenky je možno vrátit nebo vyměnit v pokladně divadla nejpozději do 22. září,” dodala Paulusová.

Šestasedmdesátiletý herec Petr Kostka byl zřejmě kvůli srdeční indispozici převezen ve čtvrtek do pražské Nemocnice na Františku. Už v pondělí 15. září má vystoupit v pražském Divadle Ungelt, kde v režii Ladislava Smočka hraje s Františkem Němcem v anglické tragikomedii nazvané Pan Halpern a pan Johnson. Na této komorní scéně se objevuje také spolu s Alenou Vránovou a Františkem Němcem v inscenaci anglické komedie o vdově, sirovi a jeho komorníkovi Ledňáček; v roce 2008 byli všichni nominováni na cenu Thálie. Nejbližší repríza této inscenace, kterou rovněž nastudoval Ladislav Smoček, je 20. září.

Dva dny předtím má Divadlo na Vinohradech v plánu inscenaci hry Henrika Ibsena Rebeka, v níž Petr Kostka také hraje. A na 16. září je ohlášena první repríza Rodu Glembayů. V lednu 2012 získal Kostka angažmá ve Východočeském divadle v Pardubicích, kde ztvárnil roli soudního porotce ve hře Dvanáct rozhněvaných mužů. Nejbližší představení má 19. září, kdy Pardubičtí hostují v Jablonci nad Nisou.

Reklama

Výběr článků

Načítám