Hlavní obsah

Kabát odehraje Po čertech velkej koncert 2

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 13. září se na pražském Vypichu odehraje Po čertech velkej koncert 2. Jmenuje se tak výroční akce skupiny Kabát, která na něm oslaví pětadvacet let své existence. Bude to její jediné letošní vystoupení v České republice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Kabát začne hrát před dvacátou hodinou.

Článek

„Pro ten koncert bude charakteristické nasazení. Strašně se na to celé těšíme, více než dva měsíce jsme zkoušeli v hale v Modřanech. Ve srovnání s prvním koncertem na Vypichu, který se konal před pěti lety, přibude řada nových efektů. Doba pokročila a technologie jsou už někde jinde než tenkrát,“ řekl Právu zpěvák Josef Vojtek.

Skupina si připravila více než třicet písniček, mezi nimiž budou všechny její slavné i ty, které mají rádi muzikanti. Nezazní nicméně žádná novinka, byť se kapela v minulosti zmínila, že by se to mohlo stát.

„Avizovali jsme, že bychom zahráli nějakou novou písničku z nové desky, případně bychom album přímo pokřtili. Bohužel z toho sešlo, protože přípravy na koncert byly tak náročné, že jsme museli práce na desce, které jsme už začali, přerušit. Rozhodli jsme se, že se soustředíme pouze na koncert. Zazní ale samé osvědčené písničky, samé hity,“ vysvětlil Vojtek a dodal, že práce na albu budou pokračovat po koncertě.

V 17:30 v sobotu na Vypichu vystoupí Lenka Hrůzová, o hodinu později dánská kapela D.A.D. Kabát zahájí svůj koncert v 20:00. Hrát by měl více než třicet písniček a jeho set potrvá zhruba dvě hodiny. Vstupenky budou v prodeji i na místě. Manažer skupiny Radek Havlíček Právu prozradil, že organizátoři budou schopni odbavit bez problémů až osmdesát tisíc diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám